Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

щастие

При вземането на важни решения много хора предпочитат да се вслушат в гласа на сърцето и интуицията си, но е трудно, тъй като инстинктът на разума в повечето случаи е по-силен.

Ако и вие искате да дадете на свобода на сърцето, последвайте стъпките на тази елементарна техника, благодарение на която за минута ще се свържете с емоциите си и ще потиснете съветите на ума.

Първа стъпка: Затворете очи, за да не се влияете от обстоятелствата и за да погледнете навътре в себе си. Само когато игнорирате заобикалящата ви среда, ще може да освободите емоциите, които трябва да ви водят при вземането на решение.

Втора стъпка: Вдишайте и издишайте няколко пъти. Техниката е използвана при всяка медитация, защото гарантирано отпуска тялото. Щом освободите напрежението, ще можете по-добре да се фокусирате върху проблема, който чака решение.

Трета стъпка: Визуализирайте опциите си, без значение дали са две, три или повече. Представете си възможните изходи на вашите проблеми, но не давайте свобода на фантазията си, като си въобразявате прекалено много. Пред вас трябва да е само конкретната възможност, без да добавяте допълнителни детайли около нея или да я развивате.

мечти

Четвърта стъпка: Обърнете внимание на чувствата. Всяка една възможност, която си представите, ще провокира силна чувства във вас. Именно в тези емоции трябва да се вслушате. Ако ситуацията ви кара да чувствате страх, потиснатост, тъга или друго чувство от негативната скала, то по-добре е да не избирате тази възможност.

Но когато чувствата са положителни като ентусиазъм, радост, удовлетвореност, сърцето ви казва да рискувате и да грабнете шанса пред себе си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати