Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Нещастието да се родиш жена в миналото

Нещастието да се родиш жена в миналото

1 от 5 Снимки

1. Новородените момичета редовно били оставяни да умрат


В люлката на демокрацията – антична Атина, редовна практика било новородените момичета да бъдат оставяни на брега на морето да умрат. Практиката била разпространена и в Рим и Египет, като била характерна за по-бедните семейства. Тези действия не се преследвали от закона и били смятани за напълно естествени;

Дори и днес, когато се смята, че съществува равноправие между половете, все още има какво да се желае в тази посока. Регулярно различни доклади сочат, че е много по-трудно за една жена да пробие в кариерата, отколкото за един мъж. Доказателствата за това са много, не на последно място е разликата между заплащането за едно и също количество и качество работа.

В миналото обаче да се родиш жена е било страшно. Мъжете управлявали обществата, а жените били приемани като хора втора категория. Не става дума за това, че те нямали право да гласуват или да получават равно заплащане. Не, те били подлагани на ежедневен тормоз и ужаси, а животът им бил истински кошмар. Ето и няколко примера за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати