sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Котка видя духа на покойния си стопанин?

Котка видя духа на покойния си стопанин?

Котка

Животните не разполагат с умението да се изразяват като нас, но определено ни превъзхождат със способността си да виждат мистични явления, за които повече от нас все още нямаме очи. Поредният пример за това идва от град Харков, Украйна, където домашна котка успява да покаже на своите собственици, че не са единствените обитатели на своя дом.

Котаракът Никодим живеел в многочленно семейство. Всички много държали на него, но определено най-голяма привързаност към четириногото демонстрирал дядо Никодим, на когото ѝ той бил наречен. Двамата били като залепени един за друг и по цял ден се забавлявали заедно. Старецът често можел да бъде видян с гальовното животно върху гърдите или краката си.

Един ден обаче възрастният мъж внезапно починал и животното много тежко преживяло загубата на любимия си човек. То дълго време се разхождало в стаята му и го търсело, мяукайки жално, но след като той така и не се появил, Никодим се успокоил и животът на опечаленото семейство започнал малко по малко да се връща в старите си коловози.

След време в стаята на покойния старец бил настанен неговият внук и много скоро котката започнала да проявява необичаен интерес към него. Тя се привързала към момчето и отново се върнала към навика си да остава в същата стая, както правела някога. Една обаче вечер, докато младежът спял, изведнъж се събудил от стряскащи звуци, пронизващи мрака.

Стоновете били издавани от Никодим, който мяукал и съскал така, сякаш в стаята има и някой друг. Младият човек опитал да вземе животното в ръце, но то заело много странна поза и не позволило. Внукът светнал лампите да види има ли някой в стаята, но тя изглеждала съвсем празна, пише руски сайт за паранормални активности. В този момент изплашеният Никодим избягал като попарен навън.

След тази случка котаракът така и не проявил желание повече да посещава помещението. Семейството и до ден днешен не може да си обясни какво се е случило онази нощ, но не изключва вероятността домашният им любимец да е видял духа на покойния си стопанин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лора П.
Лора П.
07.03.2017 19:47
Според мен, ако котката е видяла духът на починалия си стопанин е щяла да се зарадва по-скоро, отколкото да настръхне и да се изплаши по този начин. ;)
0
0