Идете там, ако искате да видите духове!

Духове

По света има множество страховити дестинации, които са известни като свърталище на духове и какви ли не други адски изчадия. И докато мнозина биха се вцепенили само при мисълта да посетят такова място, други авантюристични натури с охота обикалят подобни любопитни забележителности в търсене на приключения.

Ето и някои от най-популярните дестинации, където със сигурност можете да срещнете привидение.

Замък Добра надежда, Кейптаун

Замък Добра надежда

Тази африканска забележителност е изградена през седемнадесети век. Първото необичайно явление там пък е забелязано през двадесетото столетие. Говори се, че тогава на една от крепостните стени е видян дух на снажен мъж. След този ден същото привидение е регистрирано още много пъти. Свидетели разказват, че в замъка живее и призрак на куче, който редовно стряска посетителите.

Гробището Стал, щата Канзас

Гробище

Едва ли има гробище, което да не изглежда ужасяващо, но точно това може наистина да ви вземе страха. Според едно предание тук има стъпала към ада, но пък не всеки път могат да бъдат открити. Ако посетите мястото в нощта на Хелоуин или по време на пролетното равноденствие, шансът да се доберете до тях е по-голям.

Замъкът Шатобриан, Франция

Шатобриан шато

Тази туристическа атракция привлича посетители вече от много години, но не всеки му стиска да я разгледа. Една легенда разказва, че на това място на 16 октомври 1537 година Франсоаз де Фуа била убита от ревнивия си съпруг. Изглежда, че след драматичната ѝ кончина духът ѝ все още не може да намери покой и напомня за себе си, като всяка година около фаталната дата оставя кървави следи в замъка.

Държавна болница Байбъри, Филаделфия

Психиатричната клиника започва да функционира през първите години на двадесети век, като идеята е била тук спокойно да могат да пребивават местни хора с душевни проблеми. Болничното заведение обаче бързо започва да запада заради липса на средства и пациентите са принудени да живеят с тежки условия. След като клиниката е закрита през 1990 година, започва да пустее и се превръща в средище за сатанински ритуали.

Форт Бхангар, Индия

Форт Бхангар

Индийците разказват, че над това място тегне тежко проклятие. Много отдавна жителите на двореца били прокълнати от зъл магьосник и починали в жестоки мъки. Оттогава духовете им бродят наоколо, опитвайки се да намерят покой.

Къщата в Бичворт, Австралия

В това здание някога се е помещавала болница. Според легендата именно починалите в големи страдания пациенти на лечебния център продължават да се разхождат тук нощем.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати