Индиец живее 38 години с вдигната ръка заради бог Шива

Индиец живее 38 години с вдигната ръка заради бог Шива

Индиец с вдигната ръка

Както всички знаем, на планетата ни вече съществуват какви ли не религии, а техните последователи изпълняват най-различни ритуали в опит да докажат силата на своята вяра. Много от ревностните поклонници се отказват от светските наслади, живеят в пълна изолация и спят с неудобни пози, за да покажат, че са изцяло отдадени на вярата си.

Индиец, решил да служи на бог Шива, обаче доказа, че е способен дори да се лиши доброволно от собствената си ръка в името на религиозните си убеждения. В продължение на 38 години той държи ръката си вдигната, въпреки че напълно осъзнава какво си причинява по този начин, съобщават чуждестранни издания.

Мъжът, който стана известен в цял свят със странното си решение, е Садху Амар Бхарти. Независимо че мнозина биха сметнали поведението му за смахнато, в своята родина той е приеман за светия.

По думите на чудатия индиец той държи горния си крайник във вертикално положение от 1973 г. година до 2011 г., с което сам е причинил нейното атрофиране. Мнозина биха видели в ръката на Бхарти просто един безполезен придатък на тялото му, но за голяма част от неговите съграждани тя е символ на поклонниците на бог Шива.

Според познатите на индийския аскет до 1970 година той водел съвсем нормално съществуване – ходел на работа, грижел се за децата и жена си. Внезапно обаче нещо му станали и решил, че ще се отдаде изцяло на вярата си към бог Шива. От този ден загърбил досегашния си живот и започнал да се лута из страна, облечен в дрипи.

Малко след това той решил, че може да допринесе още повече за откъсването си от светския живот, като си вдигне ръката и остане така, независимо от болката, която ще последва. Така доброволно той се отказал от единия си крайник и на практика сам се осакатил.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати