Най-болезнените видове смърт
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феномени»Най-болезнените видове смърт

Най-болезнените видове смърт

Смърт

Всеки има фобия от определен вид смърт. Най-жестоките и болезнени начини да загубите живота си са класирани от лекари, които твърдят, че няма по-неприятен финал от тях. ю

Ето кои са деветте най-лоши начини да умрете:

Смърт от глад

Човек може да оцелее без храна общо 60 дни. На втората седмица тялото започва да отслабва, тъй като започва да черпи хранителни вещества от мазнините. Черният дроб се обърква и започва да произвежда изключително вредни за тялото токсини, които в крайна сметка го убиват.

Смърт като корабокрушенец

Хипотермия, глад и удавяне по време на буря – това са само някои от вариантите, ако претърпите корабокрушение и останете да се носите в океана. Дори да успеете да се доберете до дървена лодка, имайте предвид, че акулата, която най-вероятно ще ви срещне скоро след това, има зъби, с които лесно ще я счупи. Обезводняването също води до смърт. Някои не издържат и започват да пият солена вода, което води до доста неприятен край.

Падане във вулкан

Доста трудно е да паднете във вулкан, но има доста любопитни хора, които все пак могат да го направят. Това би било доста болезнено, тъй като лавата има по-твърд горен слой с по-ниска температура. Попадайки там ще останете живи поне няколко изключително болезнени минути.

Жертвоприношение

По-лошото от мъчителната смърт, която неминуемо ще ви сполети, са ритуалите преди това. За да бъдете принесени в жертва в името на някое мистично божество, то най-вероятно преди това ще поседите доста време в някой храм, където шаманите ще ви дават да ядете или пиете какво ли не. Някои от жертвите на жертвоприношенията са открити с черепни травми, което говори, че са били в безсъзнание, когато са убивани. Най-честите начини за умъртвяване са обезглавяване, отравяне, клане и други.

Самолетна катастрофа

Самолетна Катастрофа

Ако самолетът ви започне да пада, ви предстоят няколко мъчителни минути. Когато се засили към Земята, липсата на кислород ще ви остави в безсъзнание за следващите 1.6 км. Когато се събудите, най-вероятно ще летите с повече от 200 км/ч. В комбинацията с огромния страх са виковете на останалите пасажери, както и редица други неприятни фактори.

Изяден от хищно животно

Ако имате късмет, то ще бъдете убити от лъв или тигър, тъй като тези хищни животни захапват жертвата за врата и убиват веднага. Други животни, като ягуарът и хиената обаче, я повалят и започват да я ядат, докато е още жива.

Премазване

Ако идеята да бъдете изяден не ви допада, то може да бъдете смазан до смърт. Този метод за наказание бил особено популярен през 19-ти век. Осъдените затворници коленичели на дръвник, докато слон трябвало да стъпче главите им. Ужасното е, че повечето жертви живеят още няколко минути, в които спира работата или на бъбреците, или на сърцето.

Смърт от измръзване

Смърт от измръзване

Човешката температура в обичайно състояние е 37°C. Когато сте изложени на изключително ниски температури, тялото започва да реагира. В началото мускулите разбират, че имат нужда от топлина и започват да треперят. Следва вдървяване и загуба на способността за движение. Следват опити да се пълзите по земята, но по този начин телесната температура се понижава още повече. Когато треперенето спре, идва смъртта. Температурата на тялото започва да пада драстично, а органите реагират все по-бавно. Мозъкът не може да работи правилно. Съзнанието не осъзнава дали сте живи или мъртви, докато не заспите във вечната прегръдка на студа.

Да умреш от срам

Според учените това е най-ужасяващият начин да умрем. Да умреш от срам е напълно възможно. Причина за фаталния край става фактът, че в някои случаи нивата на стрес и безпокойство стават толкова големи, че могат да доведат до спиране на сърцето.

Да умреш от страх

Освен при срам това може да стане и при уплах. Състоянието в повечето случаи не води до моментна смърт. То обаче създава психологични проблеми, депресии и провокира опити за самоубийство. Това е най-жестокият начин да изгубим живота си, тъй като ни оставя за дълго с най-страшните ни лични кошмари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати