Методът Силва – как да променим живота си

Методът Силва – как да променим живота си

Медитация

Методът Силва е създаден от психолога Хосе Силва, който твърди, че чрез специфичните техники всеки може да се научи на самолечение, преодоляване на напрежението, неувереността и лошите навици.

Силва е изследвал човешките способности сами да контролираме това което ни се случва чрез мисловна визуализация. След дългогодишна работа в тази сфера, той разработва метод на релаксация, за който казва, че може да реши проблеми от всякакъв характер чрез препрограмиране на ума.

Психологът смята, че всеки човек още в най-ранна детска възраст е научен да се разболява, тъй като често му се повтарят фрази от типа Ако си намокриш краката, ще настинеш.

Това се приема от мозъчните неврони като инструкция и заповед, която задължително трябва да бъде изпълнена. Така след време предупреждението се превръща в реалност и действително се разболяваме.

Ако сме програмирани да мислим отрицателно, то ние се затваряме в схема на провали, нещастия, лошо здраве. За да се промени животът ни, трябва да се препрограмираме – твърди Силва.

Мозък

По метода Силва трябва да визуализираме това, което искаме да ни се случи, на едно ментално ниво, наречено Алфа ниво. При това състояние мозъчните вълни са с по-ниска честота. Алфа нивото е естественото състояние на човек преди да заспи и малко, след като се събуди.

Тогава дясното полукълбо на мозъка, отговарящо за емоционалността и творчеството, е най-активно и именно това е най-подходящият момент, в който да започнем да мечтаем, представяйки си желанията в ярки картини.

Ключово за влизане в Алфа нивото е обратното броене. В началото е добре да броите от 100 към 1 и то сутрин, след като сте се събудили и сте напълно спокойни.

10 сутрини трябва да броите от 100 към 1, след това 10 сутрини от 50 към 1, 10 сутрини от 25 към 1, 10 сутрини от 10 към 1, след което сеансите ще са напълно достатъчни и до Алфа нивото ще достигате и като броите на обратно от 5 към 1.

Достигайки специфичното състояние, започнете да си представяте мечтания от вас живот до най-малките детайли.

В своята практика Силва разказва, че по този начин са се излекували хора, болни от рак, които са си представяли как побеждават тумора и с времето той става все по-малък, докато не изчезне напълно.

Рейтинг

5 5
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
няма
няма
25.06.2015 00:31
Какви глупости.....Живота си е хубав и не искам да го променям,да се променят управниците в България,да спрат да крадат и да спазват законите
3
1