Банши предсказва смъртта на пет ирландски фамилии

Гарван

Представителите на пет ирландски фамилии научават, че скоро ще умрат, когат видят или чуят банши. Това е думата за духът -вестител на смъртта, който се явява само на пет рода – О’Нийл, О’Брайънс, О’Конърс, О’Грейдис и Кавана, както и на техните далечни роднини.

Банши се явява в няколко вида. Тя може да е във формата на млада жена, на жена на средна възраст или на баба в дрипи. Също така може да се появи и като гарван, кон или невестулка. Когато е човек, носи качулка. В много редки случаи се появява в образа на перачка, която пере кървавите дрехи на тези, на които им предстои да умрат.

Гарван

Тя обаче не винаги може да бъде видяна. Но чуе ли се плачът й близо до къщата на човек, той ще умре до едно денонощие. Плачът й понякога звучи като женски, друг път не е плач, а виене, а в редки случаи се чува звук като от скърцащ клон, макар наоколо да няма никакви дървета. Други пък казват, че плачът й прилича по-скоро на вика на бухал.

Според твърдения на ирландци, чули отдалече плача на Банши, твърдят, че плачът й е толкова силен, че разлюлява тревата. Много рядко Банши не плаче, а пее тъжно, без да се различават конкретни думи. В този случай това също е пророчество за скорошна смърт.

Банши предсказва смъртта на пет ирландски фамилии

Който чуе плача на Банши, трябва бързо да уреди земните си дела. Имало е случаи, в които хората, чули Банши близо до дома си, не са обръщали внимание на нейното предупреждение, но краят им е идвал до 24 часа.

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати