sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Всевиждащото око пази Земята

Всевиждащото око пази Земята

Всевиждащото око

За да се предпази човечеството от съдбата, сполетяла динозаврите, учените от Института за оптика в атмосферата на Руската академия на науките в Томск изобретиха специална апаратура, която да предпазва Земята от астероиди и космически отпадъци.

Всяка година в атмосферата на планетата изгарят между 5 и 8 хиляди астероида и космически отпадъци, които обикалят около орбитата ѝ. Понякога по-големите отломки не успяват да изгорят напълно в най-горния земен слой и падат на повърхността на Земята, като причиняват щети.

Точно с цел превенция на подобни инциденти руските учени са разработили в последното десетилетие цял комплекс от апаратура, даващ възможност да се следят космическите отпадъци и астероиди, които се приближават на опасно разстояние до Земята.

Стремежът на специалистите в момента е комплексът да се превърне в част от станцията за мониторинг на близкото космическо пространство на територията на Бразилия и ЮАР.

Астероиди

Комплексът представлява модул, в който е вградена цяла станция за наблюдение и изследване на космическото пространство около безопасната зона за Земята. Станцията е раздена на два учстъка. Първият служи за нейното управление, а от втория се осъществява самото наблюдение на Космоса. Условно това може да се нарече всевиждащо око, което дава информация за цялата атмосфера.

Благодарение на втората секция в станцията могат да се засекат по-големи обекти, които наближават на опасно разстояние Земята. Апаратурата, вградена там, позволява да се разбере с точност 98 процента естеството на приближаващите обекти.

Бонус функции на станцията са възможностите от нея да се наблюдава оптико-физическото състояние на атмосферата за определен вид атмосферни явления, като скоростта на движението на облаците, яркостта на фона и други.

Така благодарение на нея, освен че ще осигурява безопасността на Земята чрез данни, предавани от станцията, ще може да се изготвя в пъти по-точно прогноза за времето и безопасните маршрути за самолетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#156571
Нагледен пример за това ,което пиша е съдбата на Атлантида и съдбата на Марс!
1
0
Потребител#156571
Имат "бол" пари,чудят се на какво да се "начекнат",дето казваше баба ми!Ако си въобразяват с меркантилно-пилешкия си "акъл",че "това" може да спаси някой,сън ги лъже!Истината няма нищо общо с плямпанията на т.н. "учени"!И сега със своите действия сме Заплаха не само за Галактиката,но и за Вселената,но ако станем още по голяма неспасяема заплаха,Нищо,ама Нищо няма да ни спаси от Унищожение от тези които са създали Земята в експеримента"Гея"!Безумието на Петата раса е към Края си!
2
1