sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Учените пак обещават да бъдем невидими

Учените пак обещават да бъдем невидими

Учените пак обещават да бъдем невидими

Нали сте гледали фантастичните филми, в които героите стават невидими. Ще стане напълно възможно и в реалния свят. Поне това обещават американски учени. Те успяха да стигнат до модел на военни костюми, които в бъдеще ще предоставят възможност на US-бойците да бъдат невидими.

Създатели на костюмите са учените от университета MIT в САЩ, а постижението им е направено с помощта на напредналата нанотехнология.

"Планираме през следващите години да продължим с изследванията и се надяваме, че резултатите ще бъдат обявени публично. Благодарение на нанотехнологията хората ще имат един по-хубав и по-лесен живот", обещават учените.

Нанокостюмите все още не се използвани официално, но въпреки това се спекули, че американската армия вече ги е тествала в Ирак и Афганистан.

Преди три години друга група учени разкриха технология за невидимост. Според тях тя се постига с т.нар метаматериали. Те пречупят светлината и правят обектите вътре в тяхната обвивка, вкл. хора, невидими.

Тогава обаче учените Джон Педри и Дейвид Смит не бяха категорични в прогнозите си кога метаматериалите ще влязат в употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати