Свойства и значение на зеления ахат

Зелен Ахат

Ахатът има много форми. Образува се в концентричните пластове в широко разнообразие от цветове и текстури. В древността е бил сред най-ценените материали за талисмани и амулети.

Смятало се е, че има свойството да утолява жаждата и да пази от треска. Персийските магьосници пък използвали ахата, за да предотвратяват бури.

Силата на ахата е защита, смелост, дълголетие, любов и различни лечебни свойства. Многобройните му видове са смътно различими по цвят и маркировка. Всеки от тях има традиционни енергийни източници.

Зеленият ахат носи на притежателят си благоденствие, дълголетие, късмет и изобилие. Елементът му е Земя. Смята се, че помага за доброто дишане и перфектното зрение. Мнозина използват зелен ахат при безплодие и за плодородие. Зелен ахат с мъхообразни нишки носи добра селскостопанска реколта.

Що се отнася до лечебните свойства на ахата, той е сред най-древните известни камъни, използвани за късмет и лечение. Помага при заболявания на панкреаса.

Камък Зелен Ахат

Използва се за подобряване на кръвообръщението. В народните вярвания ахатът защитава от силни бури и мълнии. Носен от деца, той ги предпазва от опасности.

Зеленият или мъхов ахат има шарки, които често наподобяват мъх или дървесни клони. Той се счита за най-мощният от ахатите. Разновидността се нарича "Камък на война", тъй като намалява напрежението, премахва болката и страха. В наши дни се счита за подходяща подкрепа в света на бизнеса.

Мъховият ахат е камъкът на новото начало. Той освобождава душата от оковите и я окрилява. Той намалява чувствителността към атмосферни влияния и замърсители на околната среда.

Дава силата на притежателя си да се помири с околните. Балансира емоциите и дава възможност да себеизява и комуникация.

Носен като талисман или амулет, мъховият ахат носи изобилие. Направен на бижу, той носи на собственика си здраве, приятели и богатства.

Подобрява концентрацията и носи успех в начинанията. Привлича материално изобилие и завишава себеоценката и самочувствието. Това е камъкът на зодия Телец.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вълчица
Вълчица
16.03.2015 09:55
Подробна статия! Искам и за други камъни!
Браво!
3
0