Задръстеняци са по-интелигентни от останалите

Задръстеняци са по-интелигентни от останалите

Притеснителни мъже

Хората, които често изпитват тревога за нещо, са по-интелигентни от останалите, твърдят канадски учени. Специалистите от университета в Онтарио са подложили на тест 125 човека, а резултатите категорично показват, че по-стеснителните имат по-добри резултати.

Притеснителните хора са с по-богат речник, по-лесно успяват да категоризират думите и по-бързо разбират смисъла на поговорките, съобщават канадците.

Учените твърдят, че тяхната интелигентност се дължи на това, че постоянно трябва да предвиждат нови словесни заплахи и да измислят начин да се избавят от тях. Когато човек е прекалено стеснителен, той често е взиман на подбив от останалите хора.

Възможността да предвиждат потенциалните заплахи вероятно е дала еволюционно предимство на тревожните хора пред онези, които са били твърди самонадеяни, смятат канадците.

Онези, които по-добре се справят с думите, по-лесно мислят за детайлите на минали и предстоящи събития, обмислят ситуациите във всякакъв възможен аспект. Според учените е съвсем вероятно именно това да подклажда и тяхната постоянна притеснителност.

Интелигентни

От друга страна, притеснителните хора много трудно успяват да се отпуснат пред група от непознати – не умеят да комуникират и не се чувстват на мястото си. Възможно е стеснителните хора да блестят с повече интелигентност, но пък са по-предразположени към депресивни състояния.

Всъщност изследването показва, че по-тревожните хора може и да имат по-богат речеви интелект, но, от друга страна, се справят по-зле на тестовете, които не са от речево естество. При геометричните задачи, както и тези, които изисквали абстрактно мислене, хората, които нямат проблем с притеснението, са показали по-добрите резултати.

Оказва се, че интелигентността е проблем за сексуалния живот. Дамите, които са по-образовани, са по-скучни в леглото, твърдят резултатите от изследване. Причината за това най-вероятно е, че тези жени твърде много се замислят и губят удоволствието.

В проучването се твърди още, че колкото по-високо интелигентни са хората, толкова по-малко желание за секс изпитват. За да бъде пълноценен сексуалният живот на една двойка, в която дамата е високо интелигентна, мъжът трябва да умее да я предразполага, категорични са сексолозите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати