Най-странните чуждестранни суеверия
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните чуждестранни суеверия

Най-странните чуждестранни суеверия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9314
Мислене
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Откакто свят светува, хората вярват в суеверия и се ръководят от тях. В различните страни обаче съществуват всевъзможни вярвани].

В Дания например счупеното носи щастие. Всички потрошени съдове се събират и в навечерието на Нова година се носят в домовете на приятелски семейства и роднини.

Колкото повече счупени прибори хвърлите, отивайки на гости, толкова по-голям късмет ще имате през годината обитатели на жилището.

В Египет хората много внимават какви ги вършат с ножиците. В страната се смята за недопустимо човек да разтваря ножици, без да ги използва по предназначение. За голямо нещастие се счита най-вече да се оставят ножици отворени просто така някъде.

Ножица

Хаитяните пък изглежда имат специално отношение към майките. В страната се смята, че човек може да загуби майка си, ако яде само върховете на дини, лази на колене, мете през вечерните часове или се разхожда без една обувка.

Индийците също имат някои свои специфични поверия. Ако живеете според техните разбирания, не трябва да си режете ноктите във вторник и събота. Лош късмет в Индия ще ви донесе още измиването на косата ви в четвъртък и събота.

В Литва се счита за опасно свиренето с уста в закрити помещения. Според поверието така ще извикате малки демончета, които ще ви тормозят.

Страшни поверия пък плашат мъжете в Нигерия. Според местно суеверие мъжете трябва да внимавам много с метлите, тъй като ако се ударят с тях, ще станат импотентни.

Коза

Повечето хора се страхуват от паяци и при вида им изпадат в паника. В Катар обаче на тях се гледа с добро око. Според тамошните суеверия паяците не само че не са страшни, но могат да гасят пожари и не биват да бъдат умъртвявани.

В Руанда се обръща внимание на менюто на малките момичета. Още в детство на девойките им се казва, че не бива да похапват ярешко, за да не им порастат кози бради.

Във Франция пък настъпването на кучешко изпражнение може да предопредели късмета на човек. Ако настъпите екскременти от пес с левия си крак, ви очаква благополучие. Ако пък ли го размажете с десния си крак, ще страдате от лош късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати