Що е то шесто чувство?

Шесто чувство

Светът се състои от пет космически елементи - земя, вода, огън, въздух и неосезаем свят, който не може да се види. Въпреки, че ние не можем да възприемем този свят, който въздейства върху нашия живот до голяма степен, ние можем да влезем в хармония с него, като използваме нашата „духовна антена”, т.е. нашето шесто чувство. Шестото чувство, може да се развива чрез духовна практика, в съответствие с петте основни принципа на духовност, което увеличава нашето духовно ниво и ни позволява да възприемаме света по-добре и увеличава нашия опит.

Неосезаемата информация може да се възприеме чрез:

1) С позволение на нереално същество да ръководи човешката ръка, за да напише съобщение (автоматично писане);

2) С видение, при което човек може да види думи или пасажи пред очите си;

Усещания

3) Чрез мисли. Получаването на отговор в мисли е най-изкусният измежду трите начина.

Неосезаемото познание се получава чрез един от следните източници:

1) Автоматично се дължи на способността човек да се сдобие с Всемирен ум и интелект;

2) По отговора на въпросите, задавани от човек към нереално същество, като се използва шестото му чувство, чрез посредничеството на Всемирен ум и интелект.

Получаването на това познание зависи от редица причини, като духовното ниво на човек, което е един от ключовите фактори. Други фактори са: мотивация и силен копнеж на лицето, необходимост от мисия, разрешение и благословия на духовен водач с над 70% духовно ниво, както и съдбата на човека.

Понякога хората имат предчувствия за случването на различни неща или чувстват, че определени събития са се случили в миналото. Това е възможно по два начина.

Чувства

Един от начините е чрез сигнали, получавани от нереални същества, като призраци от долния свят или ада. Ако призракът или нереалното същество не разполага с тази възможност, той получава информация от по-високостоящи призраци, като по-висши магьосници, които имат тази способност.

Вторият начин е чрез достъп до Всемирния разум и интелект. Съществуват седем слоя на Всемирния разум и интелект. В зависимост от своята степен на шесто чувство, едно лице може да бъде в състояние да се включи в по-нисък или в по-висок слой.

До духовното ниво от 70%, получаването на знания чрез шесто чувство е по-вероятно да бъде от нисшестоящи призраци, което следователно е придружено от част черна енергия, която създава проблеми в живота на човек. Тези, които не познават механизмите за получаване на знания чрез своето шесто чувство, могат да игнорират този аспект и по този начин сляпо да вярват на всички получени знания. Нереалните образи обикновено дават някои правилни познания в самото начало, за да предизвикат доверие, след което дават в различни степени невярна или подвеждаща информация.

Шестото чувство е необходимо да се използва само за духовно развитие към Божия реализация, което е крайната форма на духовен растеж. От чисто духовна гледна точка, се счита за злоупотреба, когато шестото чувство се използва за други неща, като светски дела например.

Рейтинг

3.7
Общо 12 гласували
5 3
4 2
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана Цветанова Димитро
Гергана Цветанова Димитро
24.01.2014 19:35
Мога да кажа, че моето 6то чувство винаги работи. Макар че има и моменти в които съм се излагала защото емоционалното ми състояние го е надмогвало. Което ще рече, че понякога хората се водим от емоциите си, и за да не стават тези грешки просто трябва да се научим да ги владеем. По тази тема има една книга която е много интересна казва се "Интелигентна емоционалност" . Относно 6то чувство за да станем по-добри в тази област първо трябва да опознаем и себе си! Това е от мен Приятели, темата е интересна тъй като всеки може да говори по нея от собствен опит.
0
0