Поверия за счупени предмети

Поверия за счупени предмети

Счупени предмети

Счупените предмети винаги носят нещастие – това обединява всички поверия, които се отнасят за предмети, които са били счупени и се използват по един или друг начин.

Едно от най-древните поверия гласи, че ако счупиш огледало, те очакват седем години нещастие. Лошо е, ако преди да се счупи огледалото, сте се огледали в него, а още по-лошо е, ако се огледате в някое от счупените парчета. Тогава прокобата е гарантирана.

Смята се, че в огледалото се намира вашият двойник, който вие счупвате на парчета, след като сте счупили огледалото, в което сте се отразявали.

Счупено

За да неутрализирате лошия късмет, който ви очаква в близките седем години, трябва да боядисате с черна боя всяко едно от по-едрите счупени парчета, или да ги измиете на чешмата, преди да ги изхвърлите. Това ще унищожи вероятността да сте нещастни години наред.

Огледало се изхвърля, дори ако само се е напукало, тъй като носи нещастие да се оглеждате в пукнато огледало. Всеки път, когато се погледне в пукнато огледало, вие програмирате деня си така, че късметът да бяга от вас.

Никога не използвайте счупени и пукнати предмети. Ако има възможност да ги поправите, направете го, ако не – направо ги изхвърлете. В противен случай рискувате дълго време да нямате късмет нито в любовта, нито в работата и да се чудите защо на останалите им върви, а на вас - не. Просто причината може да е в счупените предмети, които са натрупани в дома ви.

Нещастие

Енергията на такива предмети е нарушена и направо гони късмета от вас. Не се чудете, че не ви върви, ако пиете всеки ден кафе от пукната или счупена чаша и се храните в пукнати чинии, само защото ви е жал да ги изхвърлите.

Не пазете счупени стари часовници, тъй като те привличат нещастието в дома ви. Часовник, който не работи, ви кара да зациклите на едно място и да не можете да вървите напред, той показва така нареченото мъртво време.

Ако много държите на стария си часовник и наистина не можете да съберете сили да го изхвърлите, увийте го в лилаво парче плат и го пазете на тъмно. Това ще неутрализира негативното му влияние върху вас.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Потребител#250743
Глупости! Не им се връзвайте на тези бабини измишльотини! Аз колко предмети през годините като малък съм чупил: чаши, чинии, счупих махалото на един часовник и въпреки това още си го пазя в стаята си и никакво нещастие не ми се е случило и огледало съм чупил и къде са били онези 7 години нещастие, които са минало отдавна! Това е лъжа! Аз изобщо не съм суеверен! Пишете такива статии само за да ни плашите.
0
0
мирослав венелинов
мирослав венелинов
08.04.2014 00:34
сестра ми счупи 2 огледала и 1 чаша и нищо не й стана.
баща ми счупи 1 огледало леко се погледна в него и не му се случи нищичко.
6
2
tapsi
tapsi
01.04.2015 14:46
ti zsi mnogo prost chovechec
3
2
Hristo
Hristo
10.02.2014 19:47
Не зная колко години нещастие те чака за счупено огледало, но със сигурност не може да се сравнява с последствията от скъсан презерватив.
33
1
..
..
26.01.2014 08:58
Всеки ден пия от счупената ми чаша и има дни в които съм толкова щастлива и имам чуството, че нищо не може да ме натъжи, но все нещо се случва и проваля нещата... :D
12
2
иле-ели
иле-ели
25.01.2014 22:33
имам един часовник който много си харесвам и е спрял и все не ми остава време да му сменя батерията, но ще го направя някой ден
5
3
Monny Monsterr
Monny Monsterr
25.01.2014 19:25
Интересна статийка. Но аз лично не знам дали вярвам.. може би донякъде. Иначе и друг път съм чела, че счупените предмети, като цяло носят лоша енергия (или по-точно я привличат).
5
2