Преборете депресията в сивия понеделник с цветни дрехи

Сив Понеделник

Третият понеделник на януари се смята за един от най-депресиращите дни от годината и е известен като тъжния понеделник. Затова психолозите съветват да се носят ярки цветове, за да се преборим по-лесно с лошото настроение.

Увеличаващите се дългове, лошият хранителен режим и други вредни навици, които повечето хора са придобили след празниците, са най-честите причини, които носят минорното настроение на 20 януари.

Социологическо проучване във Великобритания сочи, че жителите на Острова масово се чувстват нещастни на този ден.

Днешният ден е наречен от експертите Сивия понеделник, като този ден цели да насърчи широките дискусии, отнасящи се до психичното здраве, както и да помогне на хората да преборят стереотипите.

Въпреки препоръките на специалистите обаче всеки пети британец казва, че няма да облече цветни дрехи, защото не е професионално. Само 24% от представителите на силния пол ще носят ярки цветове днес.

Депресия

Статистиките сочат, че е по-вероятно жените да послушат съветите на психолозите и да облекат дрехи в ярки нюанси. 36% от дамите днес ще носят дрехи в червено, жълто или оранжево, за да не се чувстват депресирани.

Голяма част от експертите защитават становището, че разбирането за тъмните дрехи като знак за професионализъм е погрешно.

Очевидно имаме нужда от промяна на културата на работното място - смята доктор Лаура Дейвидсън от Центъра за психични изследвания във Великобритания.

Според експертите по цветна терапия всеки ден от седмицата е покровителстван от определен цвят и ако носим съответния цвят в съответния ден, ще имаме успех.

За понеделник най-подходящ цвят е зеленият, защото денят е покровителстван от Луната.

За покровителствания от Марс вторник препоръчван цвят е червеният.

В сряда като ден на Меркурий трябва да се носи жълто, а за четвъртък по-подходящ е тъмносиният, защото този ден е покровителстван от Юпитер.

В петък носете светлосини нюанси, защото в този ден е най-силно влиянието на Венера.

За събота и неделя за подходящи виолетов и съответно оранжев, защото уикендът се покровителства от планетите Сатурн и Слънцето.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартин
Мартин
21.01.2014 14:56
Странно, на мен Понеделника ми беше много позитивен и забавен ^^
0
0