Огромни дупки поглъщат къщи в бразилски град

Земетресение

Жителите на бразилския град Абететуба в щата Пара станаха свидетели на страховито и шокиращо природно явления, при което гигантски дупки погълнаха десетки къщи в района една след друга.

Инцидентът е станал миналата седмица и е документиран от камерите за наблюдение в квартала, като на кадрите ясно се вижда как големите къщи изчезват за секунди в кратери, появили от земята.

Свидетели разказват, че малко преди огромните дупки да се отворят, между отделните жилищни постройки електрическите проводници са започнали да се късат, което е принудило живущите незабавно да се евакуират.

Експерти по околната среда заявяват, че причината за появата на огромните кратери е ерозия на почвата, получила се в следствие на неконтролируемото застрояване в близост до реката, която минава през града.

Къща във водата

Изсичането на растителността от района в близост до реката се отразява непосредствено и върху почвата, тъй като водата вече не се абсорбира от растенията там, което постепенно води до ерозия на почвата.

За пострадалите това е наистина сериозен удар, тъй като те са загубили почти цялото си имущество.

Миналата година жителите на руския град Самара също живееха в страх, след като в града им започнаха да се появяват гигантски дупки, които поглъщаха коли, автобуси и дори взеха една човешка жертва.

Ерозия на почвата

Смяташе се, че огромните земни кратери са се появили от потъване на земните пластове, което е резултат от топенето на замръзналата почва – това причинява размиване на земните пластове, което ги прави нестабилни.

Гигантските дупки в Самара се появяваха на територията на различни улици в града.

Отчаяните руски граждани дори съставиха петиция до президента Владимир Путин с молба да обърне внимание на бедстващия град.

Преди години интерес будеше и огромната дупка в Гватемала, за която съществуваха фантастичните хипотези, че се е образувала от супер оръжие.

В 60-метровия кратер са загинали двама души, а един е безследно изчезнал.

Според властите заслугата за огромната дупка имат освен дъждовете и подземен теч от спукани отходни канали.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати