Излейте негативните мисли на лист и го хвърлете в боклука

Депресия

Как се справяте с негативните мисли? Гоните ли ги от своето съзнание или се случва понякога и да им се поддадете и да потънете в мрачни разсъждения? През последните години се наблюдава странна тенденция - все по-малкото желание за положително мислене у хората.

Масово настроението на хората е минорно. Като че ли нищо не може да ни развесели, включително и прекрасните и големи украси, които слагат по това време на годината за Коледа във всеки град.

За всичко си има разумно обяснение – всички знаем, че понякога трудностите, които ни съпътстват ежедневно, не ни дават възможност да погледнем положително на нещата.

Обаче негативните мисли и стресът, който те носят, могат да ни разболеят. Именно заради това специалисти от Мадрид са измислили начин, по който да се справим с негативното.

Негативни мисли

Учените предлагат да напишем всички мрачни и тъмни мисли, които ни се въртят из главата, след което да изхвърлим този лист в кофата. Ще кажете, че тази теория за справяне с лошите мисли е известна от дълго време и всъщност наистина е така.

Учените от Мадрид са направили изследвания, които потвърждават напълно, че един на пръв поглед толкова елементарен списък може да ни помогне да се усмихнем на живота.

Специалистите твърдят, че след като веднъж сме написали и изхвърлили списъка, това ще ни даде възможност да подобрим настроението си и да станем по-внимателни и вежливи към околните.

Път

Освен негативен списък, можем да си направим и положителен такъв. Смята се, че хората, които държат положителния списък в себе си, отбелязват възход в душевното си състояние.

Когато постоянно мислим негативно и привикваме все повече и повече лоши мисли, това увеличава депресията. Учените за пореден път потвърждават колко важни са мислите за физическото и психическото здраве на човека.

Предпразнично направете два списъка един с положителни и един с отрицателни емоции и мисли, хвърлете втория, а другия носете в себе си. Може нищо да не се промени, но може и да започнете да гледате на живота от по-добрата му страна.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Галя
Галя
08.05.2015 04:25
Майка ми е вярваща и често ходи на църква пости на празници спазва църковните правила причистява се след като се изповяда
веднъж един свещеник и казал не е нужно за всяка грешка която мислиш че си направила да се изповядваш
вземи един лист запиши това което си съгрешила и го изгори Господ и така ще ти опрости греховете
от тогава майка ми така прави
когато няма финансова възможност или няма голям празник в който се пости задължително
пише си на лист и го гори след това тя самата се чувства облекчена
1
0
офелия
офелия
10.12.2014 13:53
невероятни предложения. дай боже повече положителни мисли на нашта изтормозена нация.
1
0
Саша Бояджиева
Саша Бояджиева
10.03.2014 04:57
От опита нищо не се губи, да пробваме може да е ИСТИНА!!!
7
0