sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свръхестествените сили обичат децата

Свръхестествените сили обичат децата

Свръхестествените сили обичат децата
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Децата виждат и разбират света на свръхестественото много по-добре, отколкото възрастните.

Вярно ли е, че децата са по-склонни да се свързват с паранормални явления, и че техните възприятия и сетива са по-изострени кум свръхестественото? Много от изследователите приемат, че още от ранна възраст до края на юношеството си някои децата не успяват да развият предубеждения срещу свръхестественото, което обаче се наблюдава при възрастните.

Ето защо децата спокойно възприемат абсурдни от гледна точна на възрастните събития или факти като контакти с починали, призраци, предзнаменования...

Семегодишната американка Марлен Уолтърс често била посещавана от невидим приятел. Самото момиченци било уверено, че той е измислен герой от приказка или филм.

Едва вечер обаче родителите на Марлен й показали стар семеен фотоалбум, който до този миг не била виждала. На една от снимките момичето познало тайнствения си гост. Той се оказал бащата на майка й, починал още преди Марлен да се роди.

Свръхестествените сили обичат децата

Тогава родителите й се спомнили, че приживе дядото мечтаел да доживее раждането на внучката си.

Ето друг любопитен случай. Една сутрин петгодишният Томи от Масачузетс се събудил суперщастлив - чувствал се прекрасно, играл си в стаята, после учил буквите с мама.

След обяда обаче настроението му изведнъж коренно се променило. Томи започнал да плаче нуедържимо без всякаква причина. Късно вечерта телефонът прозвънил с лоша вест - бащата на Томи загинал в автомобилна катастрофа.

Индиецът Вишванатан Пратха получил разхошен подарък за десетия си [рожден ден] - екскурзия до Бобмай. Момчето с възхищение наблюдавало огромните небостъргачи, разхождало се с родителите си в парка, яло сладолед.

По едно време Вишванатан и семейството му се озовали в покрайните на града. Както си вървели, момчето заговорила стара дама: "Защо не си удържа на обещанието? Обеща да не се омъжваш след смъртта ми".

Старицата едва не получила удар. Преди 35 години на смъртния одър на съпруга си, тя му обещала никога повече да не поглежда друг мъж. Но след десет години се омъжила за лекар, който я обичал още от детинството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сара
Сара
25.12.2014 19:02
Пише се Мумбай , а не Бомбай!
1
0
аз
аз
28.03.2011 10:34
Бомбай, така се пише на български името на града.
1
0