Заснеха мистериозна светлина край Луната

Светлина на Луната

Загадъчни синьо-зелени проблясъци край Луната бяха заснети от НАСА по време на мисия на Аполо 15.

На снимката в горния ляв ъгъл ясно се забелязва необичайния феномен, за които специалистите не могат да дадат логично обяснение.

Подобни мистериозни светлини в космическото пространство са забелязвани още от екипите на Аполо 11, Аполо 12 и Аполо 13.

Наскоро астронавт от екипажа на Аполо 17 съобщи, че при обиколка около естествения спътник на Земята е забелязал изненадваща ярка светкавица, която се появила в северна посока от кратера Грималди Б.

Още на следващия ден колегата му Евънс също докладва, че видял необичайни проблясъци на светлина при една от обиколките около Луната с орбиталния модул на Аполо 17.

Неотдавна НАСА изпрати сонда на Луната, една от задачите на която ще бъде именно да проучи естеството на загадъчните светлини, наблюдавани на хоризонта преди изгрев в периода 1969–1972 г. от различни американски астронавти.

Сондата ще проучи лунния прах в тънката атмосфера на нашия спътник, който се отделя от неговата повърхност и след това се отразява от слънчевите лъчи.

Преди няколко години астрономите Михаил Васин и Александър Щербаков издадоха книга, озаглавена “Луната - нашият космически кораб”.

Луната

В този труд се развива хипотеза, според която Луната е конструкция, куха отвътре, създадена е от високоразвита цивилизация.

Астрономите са забелязали, че лунната орбита има почти идеална окръжност за разлика от останалите космически обекти в Слънчевата система.

Сътрудници на НАСА смятат за доказано, че Луната е кръгообразно, кухо отвътре тяло.

Под повърхността на спътника ни на 100 км дълбочина са открити феромагнитни пояси с дължина 1000 км. Според експертите те няма как да бъдат нещо друго освен гигантски опорни съоръжения от стомана.

Всички кацали на Луната астронавти намират на нея големи количества стъкловидна маса.

Последната мисия на Аполо 17 донесе на Земята стъкло с оранжев цвят от кратера Шорт. То поразително прилича на стъкловидната маса от земните полигони, където се правят атомни опити.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Луна
Луна
14.11.2013 15:40
еееее, пак снимката е лоша! Само е загатната тази светлина. Винаги снимките са лоши, при такива технологии..., дали наистина е истина?
6
0