Какво издават любимите ни цветове
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво издават любимите ни цветове

Какво издават любимите ни цветове

Символика на цветовете

Всеки един цвят си има свои символ, тежест, внушение, емоционална натовареност или религиозни убеждения.

Доказано е, че цветовете могат да въздействат на човек оптически, физически и емоционално.

Физическото действие зависи от наситеността на цвета, качествата му, продължителността на наблюдение, особеностите на нервната система, възрастта и пола на човек.

Червеният цвят възбужда нервната система, зачестява дишането и активизира работата на мускулите,

Оранжевият цвят възбужда слуховия център.

Цветове

Всеки цвят предизвиква определени емоции в зависимост от оптическите си свойства.

На асоциативно ниво човек възприема енергията на цвета, който е срещу него.

Любимият цвят често показва от какъв точно тип енергия се нуждае човек, за да запази своето вътрешно равновесие.

Цветът има два езика - съзнателен (език на енергията) и несъзнателен (език на символа), чрез която може да се манипулира.

Червеният цвят олицетворява енергията, активността и страстта. Той е любим цвят на волевите, смели и любознателни хора. Тези хора са много общителни, доброжелателни и искрени, но и лесно могат да избухнат.

Жълт цвят

Розовият цвят олицетворява романтиката и нежността. Той е любимия цвят на хората, които търсят любовта. Често тези хора са сантиментални, лекомислени и незрели.

Синият цвят е цветът на безкрайността и самовглъбяването. Синият цвят е предпочитан от хора, които търсят спокойствие. Тези хора са затворени, срамежливи и склонни на самоанализ.

Зеленият цвят символизира стабилността и увереността. Той е избиран от хора, които се стремят към лидерство и авторитет. Тези хора са упорити, педантични и приветливи.

Жълтият цвят символизира интелект, непринуденост и интуиция. Този цвят се избира от нестандартни, независими и оптимистични хора. Често те са много нетърпеливи и им липсва последователност.

Червен цвят

Лилавият цвят събужда творчески и печални чувства. Обичат го хора, търсещи хармония. Тези хора са емоционални, деликатни и с богато въображение.

Белият цвят традиционно символизира невинност и чистота. Този цвят се харесва на хора, които се стремят към свобода. Тези хора умеят да избягват неприятностите, но са много скучни.

Черният цвят е символ на тайнственото, загадъчното, дори зловещото. Този цвят се избира от хора, на които им липсва нещо. Тези хора са склонни към негативизъм, трудно споделят и са много потайни.

Сивият цвят символизира неутралното. Той се избира от хора, които искат да се изолират. Предпочитан е от благоразумни и предпазливи хора, които не показват чувствата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
23.03.2014 01:00
За мен също е вярно. Черния ми е любим.
2
1
Pixie
Pixie
05.10.2013 21:01
Обичам лилаво. Имам много неща в цвят лилав.
1
1
Яна
Яна
05.10.2013 18:36
Незнам за другите,но за мен е вярно!
1
0