sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Древните китайци се лекували с марихуана

Древните китайци се лекували с марихуана

Древните китайци се лекували с марихуана

Необичайна находка откриха археолози в пустинята Гоби - древен тайник с марихуана.

Тя доказва, че на територията на съвременен Китай са отглеждали известното и като индийски коноп растения още преди 2500 години.

Тайникът е бил открит в могила на шаман.

Химическият анализ на находката показал, че наркотикът е от най-високо качество: съдържа голямо количество канабиноиди. Това са химичните вещества, отговорни за опиянението при използването на марихуаната.

Археолозите смятат, че древните китайци са използвали марихуаната в могилата като болкоуспокояващо средство. Мисълта за това ги е навела, след като в гробницата не са били открити принадлежности за пушене на тревата.

Древните китайци се лекували с марихуана

Доста се спори относно вредата и ползата от марихуаната. Преди няколко месеца Канада докара до шок антинастроените срещу тревата като стана първата в света държава, в която тежкоболните могат на законни основания да употребяват марихуана като лечебно средство. Един грам марихуана се продава в Канада за 5 канадски долара (3, 70 долара).

Узаконената марихуана за продажба на болни ще бъде отглеждана в специални държавни плантации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
donchty
donchty
04.04.2012 22:53
Преди 2-3 години мой познат имаше проблеми с полицията заради марихуана,за която той твърди,че ползвал за лечение на краката си,които го болели ужасно.Така,че не се учудвам и смятам, че за лечебни цели отглеждането му наистина трябва да е държавна политика,но за съжаление това в BG едва ли би могло да се случи /корупцията е огромна/.
0
0