sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Нещастието да си влюбен в предмет

Нещастието да си влюбен в предмет

Нещастието да си влюбен в предмет
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Чували ли сте за обектофилия? Това е рядко разстойство на личността, при което човек се влюбва в... предмет.

Чувството не се различава по нищо от истинското влюбване. С изключение на това, че обектът никога няма да отговори на симпатиите ви.

33-годишната американка Ейми Улф е една от падналите в клопката на обектофилията. Ейми се влюбва за пръв път на 13 години, но не в съученик от съседния чин, а във... виенско колело.

Ейми почти живее върху кабинките на увеселителния атракцион. По 300 пъти в годината тя се качва върху колелото, а в останалото време пак не се разделя с "любимия" си - негови снимки са разлепени из стените в стаята й.

Истински мъжки ласки Ейми никога не е изпитвала. Тя и не мечтае един ден да има съпруг, защото целта й е да сключи брак с виенското колело.

"Не се притеснявам от чувствата си и необичайната си страст. Всеки път, когато идват на виенското колело, му казвам колко много го обичам. Когато не съм с него много ми липсва", казва американката.

Друг от най-популярните случаи на обектофилия е този на Синди от Берлин. Влюбена е в разрушените кули-близнаци в Манхатън.

Нещастието да си влюбен в предмет

"Моят любим бе публично екзекутиран на 11 септември 2001 гоина", ридае германката.

Нейната сънародничка Ейжа-Рига Екльоф-Мауер пък е силно привързана към Берлинската стена. Това, всъщност личи и от фамилията й. "Мауер" на немски означава "стена".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Мария Боева
Мария Боева
05.05.2013 13:04
уЖАС ,тези да не са превътяли
0
1
Daniela Ned
Daniela Ned
23.07.2012 20:10
а може би усещат предстоящата разруха на даден обект - кулите "близнаци", берлинската стена....може и виенското колело да рухне...
1
0
ivanova
ivanova
13.04.2011 19:02
Чудесно. Да се влюбиш в предмет, не, не го разбирам. Ще ми е интересно да прочета още статии.
0
0
Бабунка на магистралата
Бабунка на магистралата
08.04.2011 14:45
Защо статийката е толкова кратичка ? Сложничко ли ми е въпросченцето ? Добавете нещичко.Може да е мъничко, но да го има.
1
0