sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как помага баенето

Как помага баенето

Баене
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Баенето е отколешна традиция на свръхестествено въздействие върху психическото и физическо здраве на човек. Тази практика се е извършвала хилядолетия наред и се корени още от времето на жреческите ритуали, когато най-посветеният е изричал определени словесни формули за призоваването на добра поличба, измолване на благоразположението на надфизични сили, природа и Бог и за добър берекет.

След това наговарянето за здраве и прогонване на зли сили от страдащия и болния създава нова ритуалност, която по нашите земи се нарича баене. Набайването или полутихото или мълчаливо изговаряне на специално съставени като текст заклинания, независимо в коя точка по света се е случвало и под каква локална форма, винаги е задействало ефективния си механизъм при непосредствен контакт между посветения баятел и страдащия човек.

Опростенческо е твърдението, че това са един вид "бабини дивитини" и изостанали практики. Ако можем да пренесем баенето към съвременно по-достъпно определение, то най-близката взаимовръзка на прилика може да се направи с някои техники на психотерапията и самовнушението.

Баятелка

Една опитна баячка трябва винаги да излъчва неоспорим авторитет и още отиването при нея да е заредено с пълната и непоколебима увереност, че след намесата й и баенето й ще последва бърз ефект. При среща с нея човек е необходимо да загърби всичките си съмнения и тревоги или пренебрежителни въпроси.

Ако постигне пълно освобождаване и ѝ позволи чрез израз на отдадено доверие да му бъде въздействано, то той е направил първата крачка, която е необходима, за да си помогне. След това се явяват от огромно значение целенасочените жестове и думи на баятелката, чието съчетание по строга определена ритуалност, носи необходимото предразполагащо усещане на спокойствие и закрила.

Ако човек се почувства отпуснат и без притеснение подходи към случващото му се, то той е позволил на добрата заклинателка да започне своя благоочистващ сеанс. Най- важното при него е да се постигне ментално-психическо състояние на пълно спокойствие у търсещия помощ и избавление. Това пък означава от своя страна, че е разбит механизмът на страха и автопрограмиране на най-негативния сценарий, по който си представяме нашето моментно състояние и причините, довели до него.

Леене на куршум

Бъде ли изгонен страхът, тогава автоматично се "говори" и бае на мозъка, че опасността- дали реална или имагинерна, която сигнализира на съзнанието ни да изпадне в защитно и бдящо състояние, съпроводено от чувство на тревожност, вече е отминала и биоритъмът на организма трябва да заработи на познатите честоти.

Отсъствието на страх, провокиран от лошото ни състояние или открояващ се като причинно-следствена връзка за отключване на болести и проблеми, е най- важната стъпка по пътя на акумулиране и задържане на правилната хармония. Вярата, че дадена баячка може да ни помогне, е всъщност проекция на желанието ни да посочим някой външен избавител от нашите собствени страхове и задръжки, които ни пречат да задействане механизма на оздравяване.

Опитната баячка може да накара човек да се очисти от страховете си и да регулира правилното разпределение на вътрешната енергия у себе си. Нейните умения обаче далеч не се ограничават с тази помощ в процеса на лечение. Още от дълбока древност повечето посветени баячи били жени и то в следродилна възраст. Това им позволявало да бъдат напълно отдадени на духовно инспирирания си занаят, а не да раздвояват вниманието си към битови проблеми и да потъват в дребнотемието на деня.

Баячка

Обикновено те предавали своите тайни умения и думи за утвърждаване на ползотворния ефект на внучката - дете на дъщерята, или се извършвала така наречената практика на приемственост през поколение. Ако в рода обаче нямало момиче или то откажело да бъде удостоено с това познание, тогава баячката можела да предаде наученото и на свой потомък от мъжки род.

Заради богатия си житейски опит и заради запазените и усъвършенствани предания баячките били широко посветени, мъдри и с учудващо добри познания за илачите и тайните на народната медицина. Така те наред със своята помощ, като отърсват човек от неговия страх, който се явява спирачка на потока на себевъзстановяване, заложен у всеки човек, допринасят с правилните съвети каква билка или отвара да изпие болния, отчитайки правилно нуждите на болестта му.

Леенето на куршум също представлява широко застъпена по нашите географски ширини практика на прогонване на страха, която не се ограничава само до боравенето с определени думи. Ритуалността тук е издигната до магично-тайнствено ниво, при което думите са съчетани с овеществяването на процеса. Ефектът от баенето е наистина силен при този ритуал.

Чрез специалните заклинания на баячката може да се помогне човек да бъде изчистен от страха и да се събудят всичките му сили, които са в непроявено състояние, за да бъдат целенасочени в правилната посока и да предопределят оздравителния процес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
морген
морген
06.11.2014 00:47
Така е,но и мъже баят-сумнамбулизам.
0
1