sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Звезда-двойник вещае злокобно бъдеще за Земята

Звезда-двойник вещае злокобно бъдеще за Земята

MarianaMariana
Джедай
3301121163
Апокалипсис
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Една далечна звезда е в състояние да предскаже бъдещето на нашата планета. И то не е розово. Поне до този извод са стигнали астрономите, които следят с интерес отдалечената на 6.7 милиарда светлинни години от нашата планета звезда.

Името на слънчевия двойник е CoRoTSol 1. Тази звезда е най-далечния от всички открити слънчеви двойници в галактиката на млечния път. Причината за засиления интерес от страна на астрономи и физици е, че CoRoTSol 1 има много подобен на нашето Слънце химичен състав и сходни размери. По-важното е, че е с поне 2 милиарда години по-старо от нашата звезда.

Армагедон

Наблюденията и изучаването на този двойник ще може да покаже на учените, по какъв начин нашето слънце ще еволюира, какво ще е бъдещето на звездата и нашето собствено.

Анализът на събраните от наблюденията данни е показал, че Земята не я чака розово бъдеще. Което е още по-лошо, човечеството няма бъдеще. Ако се вярва на учените пред следващите 3 милиарда години слънчевата радиация ще се увеличи до такава степен, че ще стане смъртоносна за всички живи същества.

И ако това не е достатъчно за да ви притесни има и още тревожни данни. Според експертите температурите на нашата планета ще се покачат до такива нива, при които съществуването на водата в течно състояние ще е невъзможно. Цялата живителна течност от повърхността на планетата ни ще се изпари според Жозе Диаш от Университета в Рио Гранде ду Норте.

Слънчева Активност

Дали в потвърждение на опасенията на учените Слънцето ни се събуди от 11 годишен зимен сън. Само в в рамките на едно денонощие слънчевата активност се повиши и три мощни слънчеви изригвания бяха регистрирани от обсерваториите по цялото земно кълбо.

Подобни високи нива на слънчева активност за последен път бяха регистрирани преди 11 години. Според Сергей Богачев от лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт Лебедев: „Самата ситуация, три много мощни изригвания за кратко време, е много рядко срещана“.

Това, което в случая тревожи физиците от цял свят е, че Слънцето е проявило активността си съвсем внезапно, без никакви предварителни признаци. Очакванията са, тези периоди на засилена активност да стават все по-чести през следващите няколко години. А доколко CoRoTSol 1 ще е в състояние да предскаже бъдещето на нашето Слънце само времето ще покаже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 10
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
бадаев
бадаев
22.12.2014 17:56
Страшно...
0
0
обреченият
обреченият
18.04.2014 12:16
Не знам, не знам... Започнах сериозно да се притеснявам за своето бъдеще... Първите 1-2 милиарда години ще ги избутам някак си живуркайки си... Ама оттам нататък `кво ще правя? През третия милиард години ще трябва да се стегна и да се заема с еволюиране.
8
0
Слънце
Слънце
10.09.2013 15:03
Ще стане нещо, но ние няма да сме живи, за да го видим. Слънцето или ще намалее и ще изсъхне, а хората ще измръзнат, а другият вариант е то да се увеличи двойно, тройно и буквално ще изгори всичко живо.
2
1
ivan
ivan
15.08.2013 02:53
Не ми харесва, но ми харесва коментарът на Анонимната организация.
1
1
асд
асд
27.05.2013 12:53
Не ми харесва, но ми харесва коментарът на Анонимната организация. От незнанието на хората, предизвикват сензация,фурор, интерес и тн.
2
1
Анонимна Организация
Анонимна Организация
26.05.2013 10:03
Не се въздържах да не коментирам.
1-во: Следя слънчевата активност и всички периметри на сайта СОХО от 6 години и мога смело да кажа, че е имало и по-силни слънчеви бури и пак съвсем внезапно. Такава активност има през няколко месеца!
2-ро: Глупаво е да се твърди, че може да бъде предвидена активността на слънцето - все едно да предвиждаш земетресенията!
3-то: Аман от статии, които плашат с едва ли не слънчеви цунамита и спиране на тока по света, поради високата активност на слънцето. В момента активността даже е учудващо ниска, в сравнение с 2004 например и предишни по-скорошни години - ето това е плашещо. Колкото по-чести изригвания, толкова по-добре, защото се освобождава енергията, а не се трупа!
4-то преровил съм водещи световни агенции и допитване до учени - Е ТАКОВА НЕЩО В МОМЕНТА НЯМА, въпреки, че СОХО пишат, че има M5 клас изригвания, но това не е нещо съществено опасно!
5-то: СПРЕТЕ да си копирате новини от други сайтове и да търсите СЕНЗАЦИИ! Ставате банални с едни и същи апокалиптични прогнози! Да, ще се мре, НО след 11 млрд. години, когато водорода на слънцето се изчерпа (четейки статията останах с впечатление, че това се случва СЕГА!!!), освен, ако ВИЕ НОВИНАРИТЕ не сте безсмъртни и да дочакате събитията преди НАС!!!
ПОСЛЕПИС: ДО АДМИНА - Що за глупаво правило дори и един символ да има на латиница написан, коментара не се приема!? Добре де Г-н Админ, не мога ли да напиша СОХО на латиница, както си е. Аман от патриоти националисти! Както и да е :)
14
1
02482
02482
23.01.2016 18:36
Друже , след като Слънцето изчерпи водорода си ( след 4,5 млрд. г. , а не след 11 млрд. г. ) какво ще стане с хелия му , че не разбрахме ?!?!?!
1
0