Хипноза по време на сън

хипноза по време на сън

Хипнозата е състояние, в което човек изпада в транс. Тогава става податлив на внушение, спокойствието и въображението му се засилват. В това състояние не е като сън, защото обектът е нащрек през цялото време. По-скоро се сравнява с мечтаене или чувство за изгубване, като потапяне в разказ на книга или филм. Обектът е в пълно съзнание, но е изключил всичко, което го заобикаля в момента на хипнотизиране.

Но, какво се случва ако заспите по време на хипноза? Дали тя ще има ефект тогава?

Нашето подсъзнание е отключено по време на сън, и слухът ни реагира на звуци. Това означава, че хипнозата може да ви повлияе, дори когато спите. Но ефекта няма да бъде толкова силен, ако наистина спите, защото сънят и хипнозата са две съвсем различни състояния.

Ще ги сравним с бягането и карането на кола. Единствената прилика между бягането и карането на автомобил е, че сте в движение. Но целите на двете действия са напълно различни.

Хипнотични състояния

Така че, ако целта ви е да отслабнете, да изгорите калории и затова сте в движение, ще изгорите ли, ако карате кола. Да, но съвсем малко. И за да постигнете целта си, по разумно е да започнете да бягате, вместо да карате автомобил. Как се свързва това с хипнозата?

Мисълта, че ще имате полза от хипнозата, като заспите е същата, като да мислите, че докато карате кола правите упражнение и горите калории.

Състоянието на сън и на хипноза са различни състояния на мозъка, те служат за различни цели. С други думи, хипноза изисква вашето активно участие.

Можем ли да научите нов материал по време на сън?

Много често се оповестява, че сънят е лесен начин да научите нещо. Представете си, че докато спите, минава лента на учебния материал пред очите ви и се събуждате на сутринта с материала в паметта си. За съжаление, лабораторни данни показват, че въпреки че може да се обработва сензорна информация по време на сън, когато се събудите от звука на алармата или плача на бебето, ние не задържаме информацията от по-рано и не можем да я извикаме обратно в паметта си.

Въз основа на ЕЕГ записи е установено, че някои хора са запазили информация от съня си, защото всъщност са били будни по време на слушане на материала.

Хипнотизиране

За да бъде хипнозата ефективна, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид в разбирането как работи умът:

Каквато и промяна да искате в живота си, първо трябва да промените убежденията вътре във вас, на дълбоко ниво, на подсъзнателно ниво.

Подсъзнанието не реагира на буквалното значение на думите. Подсъзнанието реагира на образите и чувствата, с които свързва тези думи. Когато чуете думите пари, здраве, любов, взаимоотношения и т.н., бързо формулирате чувство, картина, изображение като го изслуша съзнателно и това е това чувство или образ, който "говори" на подсъзнанието.

Наистина няма значение дали се или не се чувствате дълбоко хипнотизирани. Има значение, това, че се фокусирате върху сеанса на хипноза.

Също така, може да забележите, че умът ви се унася и това е добре, защото така не се разсейвате от външната среда. Когато забележите, че мислите за друго, просто внимателно насочете мисълта си към сеанса отново.

Хипнозата е като упражнения и витамини за ума ви. Хипноза е ефективно средство, когато се използва правилно, за да се направи каквато и да е промяна, която можем да си представим. Тя е проста, но се нуждае от вашата концентрация, желание и всеотдайност.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Катерина
Катерина
30.07.2013 23:45
Ако тази статия е вярна значи аз никога не спа! ;Д ;Д ;Д
0
0
Джулия
Джулия
23.01.2013 22:08
яко аз всеки ден поне по 2 пъти изпадам в такава хипноза(не ми помага за ученето,но ми помага за бързината на ръцете незнам защо)но за да е пълна си пускам музика.В нея правя нещо които са невъзможни наистина,израсходвам си излишната енергия,бия се ... и т.н.т.
0
0