Видове вода

Видове вода

Видове вода

Водата е здраве и сила, тя е основния източник на живот и в това едва ли някой се съмнява или ще оспори. Но водата, каквато я познават повечето хора, има различни видове – те могат да се използват при различни здравословни състояния и да помогнат при неразположения.

Водата е чудо и може да ни спаси от неподозирани неща, но за да се случи всичко това, трябва да сме достатъчно добре запознати кои са различните видове вода и какви са техните свойства.

Водата може да се разглежда по различни признаци – по структура, състав, вкус и др. Съществуват видове лечебна вода, която действително помага за много здравословни неразположения.

1. Сребърна вода – потапяйки сребърен прибор във водата, ще премахнете вируси, които се съдържат в нея. Причината се крие в това, че среброто има много силно антибактериално действие, действа много добре при малки деца и бебета, както и при възрастни;

2. Магнитна вода – този вид вода е питейна и има стимулиращи свойства. Магнитното поле може да промени структурата на кристалната решетка. Много е полезна при високо кръвно налягане, както и за регулиране на обмяната на веществата;

3. Снежна вода – целта е първо да се замрази и после да се размрази при това няколко пъти. По този начин ще се премахнат всички химически вещества, които се съдържат в нея. Питейна е;

Пиене на вода

4. Активирана вода – тя се разделя на жива и мъртва. Живата вода е обработена с положително заредени йони, а мъртвата - съответно с отрицателни. Живата вода е полезна за общата енергия на организма – повишава кръвното налягане, увеличава тонуса, зарежда с енергия. Мъртвата вода повишава кръвното налягане, подобрява съня, има силно дезинфекциращ ефект, премахва ставни болки. Активираната вода се получава чрез процеса електролиза.

Водата, която консумираме всекидневно, можем да разделим на минерална, трапезна, изворна. От своя страна тези 3 вида води, могат да бъдат разделени и според минерализацията си – ниско минерална, средно минерална и високо минерална. Препоръчва се да се консумират минерална и изворна, като е добре да се редуват.

1. Минералната вода – добива се на дълбочина между 300 до 700 м;

2. Трапезната вода може да бъде от всякакъв водоизточник и към нея спада и чешмяната вода. Може да бъде с ниска и висока минерализация;

3. Изворната вода се добива в дълбочина до 100 м и може да се използва и от бебета и малко деца. Тя е с ниска минерализация.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати