sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Лошите мисли разболяват

Лошите мисли разболяват

Лоши мисли

След направени изследвания, специалистите са категорични, че мислите могат да ни разболеят при това много сериозно. Става дума за негативните и лоши мисли. Дори ако се замислим повече, се разболяват онези, които непрестанно мислят за болести и здравословно състояние.

Всъщност мисълта може да направи много неща и оказва се едно то тях е да ни разболее. Лошите мисли предизвикват лоши събития гласи едно неписано правило и като че ли ще се окаже съвсем вярно. Колкото и да не ни се вярва, мисълта реално е нещото, което движи живота ни и ни показва как да реагираме, какво да направим. Понякога дори неусетно сами можем да предизвикаме нещо да се случи.

Често натрапчивите мисли в главата ни са вследствие на лошо влияние или на някаква случка, която е преобърнала живота ни. Идеята е да ги изгоните от главата си – оставете положителното и привличайте по този начин само положителните енергии, хора, състояния и случки.

Според доктор Клифтън Мийдър от медицинския институт в Нешвил лошите мисли първо се отразяват зле на психиката ни, а после и на физиката. Мисълта и нейната невероятна сила е изследвана не веднъж и с всяко ново проучване и изследване става ясно, че истинското желание, истинската воля и дълбоко искрената мисъл, могат да предизвикат да се случат неща, които сами по себе си звучат невероятно.

Положителна нагласа

Такъв пример може да бъде история случила се през 1968 г. В Тенеси преподавател имал оплакване, че усеща особена миризма на бензин, в следствие на това се чувства зле – има болки в главата, чувства замайване, задух. След това училището било евакуирано и затворено, за да се разбере каква е причината. Само седмица по-късно повече от 100 човека се оплакват от същите симптоми, но медицината няма обяснение – според медицинските им показатели тези хора нямат никаква реална причина да се чувстват по този начин.

Мисълта е нещо, което не можем да видим, но можем да усетим нейното последствие и според специалисти колкото повече добро викаме, толкова по-добре ще започваме да се чувстваме.

Спомнете си какво казва всеки лекар – едно от най-важните неща, за които трябва да мислите е, че ще се оправите.

Ето я и тук положителната мисъл преплетена с воля. Съчетанието на двете неща докосват съзнанието ви и не ви разрешават да се разболеете, а мисълта за лошото, за болестите, за несгодите остават назад и постепенно изчезват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 8
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
румен
румен
03.11.2013 16:38
Така е лошите мисли разболяват и ни карат да се чувстваме зле!!! Затова мислете позитивно и се радвайте на живота защото всеки ден ви е като подарен...
7
0
Винсент Атанасов
Това обяснява защо от месеци насам съм болен през седмица. В момента например кашлям като ненормален....
1
0
Елена
Елена
30.11.2012 22:47
всички болести са на нервна "почва"
6
0