sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво представлява сциентологията

Какво представлява сциентологията

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Мистика
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Думата сциентология е образувана от латинската дума scio, което означава знам, и гръцката дума logos, която означава знание. По този начин сциентология се превежда като знание за знанието.

Сциентологията е религията на двадесети век. Тя включва огромно количество знания, които са получени, изхождайки от фундаментални истини.

Най-важната от тях е, че човек е духовно същество, със способности много по-големи от тези, които той си представя, че притежава, но те могат да се разкрият при определени обстоятелства.

Според сциентологията човек не само може да реши собствените си проблеми и да постигне собствените си цели, но и да достигне до нови състояние на съзнанието.

Полет към небесата

Една от основните истини, проповядвани от сциентологията, е че всеки човек е добър и духовното му спасение зависи от самия него, неговите близки и от постигането на единство с Вселената. Ако всички му помагат, той ще постигне бързо своето духовно спасение.

В това отношение сциентологията е смятана за религиозна философия, тъй като е насочена към вътрешната духовна природа на човека и съзнанието му, че е безсмъртен.

Според сциентологията всеки от нас може да разкрие способностите си и да подобри по този начин собствения си живот и този на своите близки. Способностите обаче могат да бъдат разкрити само ако вложите в действията си всичко от себе си.

Сциентологията е станала популярна покрай Ел Рон Хабърд в средата на двадесети век, когато той започнал да проповядва нейните идеи.

Сред тях е идеята, че всички хора, независимо от произхода си, имат равни права от самото си раждане. Сред идеите на сциентологията е тази, че всеки човек има право да създава деца, а душата на човека има същите права, каквито има и човекът, в чието тяло тя живее.

Сред идеите на сциентологията е и тази, че никой няма право да отнема човешки живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жана
Жана
08.11.2013 13:27
Ако стана толкова богата, колкото и Том Круз - нямам нищо против да приема сциентологията!
1
1