sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Луната в зодиака

Луната в зодиака

Луната в зодиака

Положението на Луната в хороскопа е вторият по значение фактор след положението на Слънцето. Знакът на зодиака, в който по време на раждането на човек се е намирало Слънцето, отразява онази страна на личността, която е обърната към света и всички я забелязват.

Знакът, в който в момента на раждането на човек се е намирала Луната, определя вътрешния свят на човека – подсъзнанието, емоциите и инстинктите.

Луната е в състояние да промени влиянието на знака на зодиака, под който е роден човек, тя мотивира, дарява с допълнителни черти на характера и с нови сили.

Лунната и слънчевата страна образуват хармоничната личност. Когато се получава сблъсък на противоположните черти, възниква вътрешен конфликт.

Луната в зодиака

В хороскопа Луната символизира нужда от безопасност, емоционалност, инстинктивни реакции, необходимост от грижа и любов, миналото и спомените.

Присъствието на Луната в знаците на зодиака се проявява в личните контакти с хората и в ситуации, в които върху поведението влияят инстинктът и чуствата.

Луната определя взаимодействието на човек с околните, тя посочва къде се намират най-силните емоционални привързаности на човека.

Положителното влияние на Луната спомага за добрата памет, както и за способността да съпреживявате страданията на другите.

Хора, които се влияят от Луната, лесно чувстват настроението, мислите и емоциите на околните. Такива хора винаги са готови да помогнат на човек в беда.

Влиянието на Луната силно се проявява в Телец, Риби, Рак и почти не се проявява в Дева, Скорпион и Козирог. Що се отнася до останалите шест знака на зодиака – Овен, Лъв, Везни, Водолей, Стрелец и Близнаци, Луната се намира в средата между силната и слабата позиция.

Неблагоприятното положение на Луната се изразява в прекомерна зависимост от чуждото мнение. Хората, които са под влияние на Луната, живеят в сянката на другите, имат постоянна нужда от грижи и позволяват на околните да ръководят живота им, тъй като те самите се страхуват да вземат съдбата си в свои ръце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
хасан
хасан
03.06.2012 00:16
Вярвам! Има нещо което движи човека в развитието си! НО..., какво е??? Има още много да се работи по въпроса не само от учените!
0
0