sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво представляват медиумите

Какво представляват медиумите

Медиум

Всеки човек, който в някаква определена степен усеща влиянието на духовете се нарича медиум. Тази способност е присъща на човек и не може да се счита за невероятна привилегия. Не всеки човек е медиум, но има хора, които просто не са отключили тази своя способност.

Всеки медиум има различна настройка към определен вид контакти.

Медиуми за физически действия. Те произвеждат феномени, свързани с материалното, като движение на тела. Разделят се на изборни и неволни. Изборните признават своите способности и могат да получават спиритически явления по своя собствена воля. Тези способности са развити в различна степен при отделните медиуми. При неволните медиуми външното влияние е независимо от тяхната воля. Могат да проявят способностите си в различна възраст, дори като деца.

Впечатлителни и чувствени медиуми. Това са хора, които са способни да усетят присъствието на духове по неясни телесни признаци, които не могат да се обяснят. Най-важното качество при тях е чувствителността, но тя се различава от обикновената физическа и нервна чувствителност.

Чуващите медиуми. Те могат да чуват гласовете на духовете. Чуващ медиум може да завърже разговор с духът. Дарбата е приятна, когато той чува глас на добър дух, но е съвсем неприятно, ако чува гласът на някой зъл дух.

Виждащи медиуми. Те виждат духовете. Някои могат да го правят в пълно съзнание и запазват спомените за това, което са видяли. Други виждат духове в сомнамбулично състояние, а възможността да се виждат духове насън не се причислява към тези способности.

Сомнамбуличните медиуми могат да бъдат приети като вид разновидност на способностите на медиумите или по-скоро това са две явления, които често могат да се преплитат. Сомнамбулистът действа под влиянието на своя собствен дух.

Лекуващите медиуми. Това е способността на отделни хора да лекуват само с едно докосване, с поглед или дори с жест. Това е спонтанно, а намеса на скрита сила може да има когато тези хора прибягват до молитви, които призовават духовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ako nqkoi se interesyva da pishe tyk
ako nqkoi se interesyva da pishe tyk
27.05.2015 10:16
Aaaa znachi tarsq chovek koito moje da govori s duhove moje da vi zvychi otkacheno no mi trqbva za da povikam 1 duh koito she mi pomogne kak da rabera 1 neshta
2
0
nqma znachenie
nqma znachenie
14.02.2015 00:29
Samo dakaja Che te kontaktuvat s demoni a ne s duhove silata q imat ot satana kogato umre chovek duhat otiva pri boga zashtoto mu prenadleji toi si e negov isi go vzima nikoi ne se e varnal za da kaje kakvo ima gore kak to nqkoi stana ei mislqt Che se svarzvat s bliski ne tova e laja govorete to s umreli e mn opasno
5
2
индигово момиче
индигово момиче
10.02.2014 21:33
аз май съм медиум сомнамбул кака ми разправя как веднъж по време на сомнамболизъм съм говорила на някого на нейното легло а там е нямало никого......малко ме е страх :(
3
1