sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Помага ли червен конец за късмет

Помага ли червен конец за късмет

ValentinaValentina
Новак
722
Червен конец

Много хора смятат, че е глупаво суеверие, други пък вярват в силата му. Но дори тези, които се присмиват, не могат да бъдат сигурни дали действа или не. Червеният конец е средство за защита, използвано от векове. Той е много популярен талисман, който едни носят за късмет, а други против уроки. Вярва се, че червеният конец на китката на новородено пази от зли очи и дяволски сили.

Смята се, че носенето на червен конец е езически ритуал или, по-вероятно, еврейска, кабалистична практика.

Според някои вярвания жените трябва да носят червения конец на лявата ръка, а мъжете – на дясната. Според други, той трябва да се носи само на лявата ръка, каквото е и кабалистичното виждане. Така е по-близо до сърцето. Лявата е приемащата страна, а червеният конец отблъсва отрицателната енергия. Носи добър късмет и съдба, както и богатство. Има поверия, според които червеният конец се използва срещу безпаричие.

Трябва да се завържат седем възела, колкото са дните в седмицата, за да има постоянна защита от Бог. Ако го връзва друг, то трябва да сте сигурни, че този човек е добронамерен към вас и ви обича истински.

Ако сте погледнати с лоши или завистливи очи, може получите главоболие. В такъв случай някъде (освен измиване със светена вода) връзват именно червен конец. Най-често конецът е от вълна. Смята се, че той спира и отразява лошото въздействие. Вярва се, че абсорбира негативната енергия в тялото и предпазва от наранявания. Червеното се свързва с кръвта, раждането, създаването. Също така, червеното е цвят за изгонване на демони и болести.

В индуизма също има такъв обичай за връзване на червен конец на китката при определени религиозни ритуали.

Все повече хора носят червен конец на китките си, включително известни хора у нас и в САЩ. В крайна сметка, по-важно е с какъв смисъл го натоварваме и дали вярваме истински в него. Само в този случай може да ни помогне, като донесе късмет в живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 14
4 16
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Апостолов
Апостолов
26.12.2014 09:30
На 43 години съм и вярвам че червеният конец носи късмет и щастие или най малкото получавам душевната нагласа за това. Хора правете добро без да изисквате и то ще ви се върне.
8
0