Лечебната сила на камъните и кристалите

Лечебната сила на камъните и кристалите

Отдавна е известно, че скъпоценните и полускъпоценните камъни, попили в себе си многовековната сила на земята, енергията на Космоса, лечебната сила на чистата вода, оказват въздействие върху човека.

Когато си слагаме бижута с камъни или кристали, им предаваме нашата положителна или отрицателна енергия, добрите и лошите си мисли. Ако носите постоянно скъпоценни камъни и кристали, трябва редовно да ги пречиствате, особено след боледуване или стресови ситуации, добре е това да става 1-2 пъти в седмицата.

Камъните може да се пречистват по няколко начина. Сложете бижутата с камъните в цедка за чай и ги промийте няколко минути под течаша студена вода. След това с лелен плат ги подсушете и ги оставете на слънце няколко часа, за да се заредят с енергия.

Може да сложите скъпоценните камъни в чаша вода с морска сол. Това не се прави с бижута от малахит или тюркоаз, тъй като солта може да промени декоративния вид на тези камъни и дори да промени цвета им към по-блед.

Лечебната сила на камъните и кристалите

За да може камъкът да разкрие напълно своите лечебни свойства, когато си слагате бижу, си представяйте, че сте обгърнати от невидим облак.

След това си представете, че тази субстанция се влива във вас чрез камъка и приятно се разтича по тялото, концентрирайки се на болното ви място.

След това мислено издишайте облака, който ви е обгърнал. Правете това упражнение по няколко пъти на ден, докато започне да се получава без усилия. Не всеки камък е подходящ за всеки човек. Има начин, който ще ви помогне да откриете кой е вашия скъпоценен камък.

Преди да си легнете завържете камъка от външната страна на предмишницата.

Ако цяла нощ ви мъчат кошмари, този камък не е подходящ за вас. Ако сънищата са били приятни – ще ви донесе късмет и щастие. Ако пък нищо не сте сънували, то камъкът няма да ви навреди, но и няма да ви е полезен.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиян
Кристиян
06.03.2012 17:11
Аз съм колекционер на минерали и скъпоценни камъни ,
винаги съм вярвал ,че те са нещо повече от химични съединения и имат своя душа и действие.
На минералите е най-силна аурата.И тя също си сменя цветовете ,както при човешката аура ,когато човек е щастлив или изпитва някакво чувство е определен цвят неговата аура,когато изпитва друго е друг цвят.
Минералите също си сменят цвета.
Аз установих ,че те са огледала на нашето БИОПОЛЕ ,от там следва ,че ние можем да контролираме нашите настроения на психическо ниво.
3
0