sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Душата живее в кръвта

Душата живее в кръвта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k970
Душата живее в кръвта
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

Представителите на древните цивилизации са смятали, че душата на човека живее в кръвта. Донякъде те са прави и от научна гледна точка, тъй като кръвта е носител на информация.

Не е случайно, че канибалските племена, които побеждавали враговете си, изпивали кръвта им. Ритуалът с изпиването на кръвта е бил характерен и за народи, които нямали нищо общо с канибализма.

В древността се е смятало, че изпиването на кръвта на врага влива в жилите на победителя силите на победения, неговата мъдрост и смелост.

Открай време са съществували ритуали за подписване на договори с кръв. С такъв подпис се е подписвал договорът с дявола, когато някой човек му продавал душата си.

Това било символично предаване на част от душата като залог за пълното й предаване след време на дявола. Сатанинските секти от древни времена са използвали кръв в ритуалите си.

Според някои теолози в кръвта има специални клетки, които са носители на информация за дейността на целия организъм и дори за информацията, която получаваме от всичко, което ни заобикаля. Според тази теория кръвта носи към сърцето това, което се превръща в нашето „аз”.

Смята се, че когато човек получава кръв от някой при кръвопреливане, той получава с нея и част от неговата душа и характер.

Според някои специалисти червените кръвни телца имат свойството да събират информация за дейността на вътрешните органи на човека.

Когато минавата през мозъка, червените кръвни телца поемат информация и за околния свят. Получените по този начин данни се приемат от сърцето.

Затова от древни времена се смята, че именно сърцето е мястото, където живеят емоциите. Получената от сърцето информация се записва за дълъг срок благодарение на невронните връзки, които свързват сърцето и мозъка, и често тази информация се запазва до смъртта на човека.

Адаптацията на почти всички вътрешни процеси преминава през кръвта, като в това влизат и емоциите, умението да се работи с информацията, която се пренася от кръвта, дава на човек почти неограничени възможности да възстанови психическото си равновесие и здравето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 6
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Зетабета
Зетабета
19.03.2014 23:25
Много учени поддържат тезата,че кръвопреливането и трансплантация на органи,противоречи на природните закони,макар и с това да се удължава човешкият живот.Познавам лекари,които препоръчват на свои пециенти кръвопреливане,но когато ства въпрос за близки хора,ги убеждават,че трябва организма сам да се пребори и се дават препоръки,как може да се осъществи това.Проблема е,че организма реагира на кръвопреливане,трансплантиране,като агресия,за това са отговорни нашите гени,дори ако кръвта/органа/ отговарят по група и състав."Нашественика! бива атакуван,като чуждо тяло докато се "асимилира" информацията,носеща със себе си.
1
0
исси
исси
05.02.2014 16:13
В кръвната плазма е закодирано много за организма показва инфекции и заболявания,почти всичко за лечение при болест
1
0
мишо
мишо
22.04.2013 10:05
Чистата кръв е гаранция за здрав организъм. Мисля, че човекът не е в състояние да направи истинска кръв. Какво нещо е Великият Творец...
5
0