sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Където има момиче, там има и полтъргайст

Където има момиче, там има и полтъргайст

Където има момиче, там има и полтъргайст

Както при много загадъчни явления, като че ли и появата на полтъргайст често е свързана с присъствието на млада девойка. В Розенхайм прицел на палавника очевидно е деветнадесетгодишната чиновничка Анемари Шнайдер. Където се появи момичето, там се забелязва и присъствието на полтъргайста. Когато тя най-накрая напуска работа, в адвокатската кантора се връща спокойствието.

С навлизането на видеокамерата в ежедневието много от случките се оказват чиста измама или пакости на малки момичета. В един епизод, заснет със скрита камера, се вижда как момиченцето скача, взима някаква ваза и я хвърля, а после, преди родителите му да притичат, се бухва отново в леглото и се преструва на дълбоко заспало.

По лицето, ръцете и тялото на румънката Елеонора Цугун се появяват драскотини и следи от ухапване дори когато е под най-строго наблюдение. Тя твърди, че е нападана от полтъргайст. Но някои от изследователите са на мнение, че по някакъв начин тя успява сама да се нарани.

Има случаи на имитация на действията на полтъргайст със злонамерена цел. През 1906 г. в Уиндзор, Нова Скотия, Канада, целият град се съюзява в кампания за тероризиране на един съдия: столове се местят сами, странни безжизнени гласове се чуват от тръбите, а един майстор жонгльор кара разни други предмети да се движат. По същия начин е тормозен и евангелистът Самюъл Уезли.

Където има момиче, там има и полтъргайст

Причина за някои истории с полтъргайст се оказват геоложки или метеорологически явления. Магнитни и електронни полета, дори и последствията от прилива, също предизвикват необясними на пръв поглед явления.

Но в стотици случаи източникът или причината за пакостите на полтъргайстите си остават загадка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
полтъргайст
полтъргайст
08.03.2014 23:24
глупостии аз ходя сам при яки момченцаа
4
0
полтъргайст
полтъргайст
08.03.2014 23:27
* само
1
0
Тонинка
Тонинка
30.12.2013 13:17
у нас има паранормална активност.но се свикна с нея
5
0
Андрей
Андрей
12.07.2015 12:44
с такова нещо не се свиква
1
1
Ана
Ана
16.09.2013 10:50
Ние си имаме в къщи,Фоли .Така се казва.Въпреки,че дъщеря ми вече има дъщеря,Фоли си е още в нас.Играе с всички и се ядосва,когато ще се случват бели :)От къде знам името ли ? Ами ние си го питахме и той го написа.
0
0
Петя
Петя
18.08.2013 14:11
Да забелязахме, че статията е за нереални случки, но момичето е решило да сподели нейната ИСТИНСКА надявам се. Относно нейната история и аз съм чувала разни звуци, на които нарочно намирам грешно обяснение за да не ме е страх, виждала съм светлина пред прозореца си и много други неща , но съм свикнала с повечето. Разбирам я, но затова решение няма. Явно явлението просто се е нанесло в тях. Аз мога да бъда благодарна, че всичко което съм чувала е извън къщи.
0
0
tiffito_wee
tiffito_wee
20.06.2013 16:43
На мен са се случвали много странни и едновременно страшни неща:
Брат ми и аз свирим на пиано,веднъж когато трябваше да му помагам да свири една пиеса бях сложила АЙПАДА си да записва(на камера),понеже той не ме слуша,а наште не вярват,тъкмо да им докажа.Както предположих той не свири и излезе на вън.Аз пък отидох в другата стая и гледах филм(бях със слушалки).Вечерта преди да покажа записа на мама и татко реших да го изгледам и ето какво се е случило:
1. след като излязохме от стаята,нотите започнаха да се прелистват от сами.
2. пианото само започна да свири,разбира се не Менделсон концерт 1 оп.25, а просто отделни клавиши.
3. метрономът ми се премести от единия край на пианото до другия и само почна да от отброява темпото.
4. вратата сама се отвори и затвори.
5. мрежата на прозореца само се вдигна.
6. в стаята се появи нещо като сянка-само глава,ръце и тяло,другото беше нещо като дим.
7. тази сянка(полтъргайст предполагам)започна да обикаля из стаята и блестеше с бяла заслепителна светлина.
8. когато чух собствените си стъпки за приближават към стаята,видах (на записа),че тази светлина осветява цялата стая и изчезна.
9. аз също съм израстващо момиче!

ПОМОЩ!!!
1
0
Maria 28
Maria 28
20.01.2013 10:10
Не разбрах сега-в статията пише само за симулаций на полтъргайст от момичета,но не и за истински случаи.Поне аз незабелязах.
1
0