Феноменът на окото-рентген

Феноменът на окото-рентген

Всички сме чували полушеговития израз, че еди-кой си имал "око-рентген". Оказва се, че той съвсем не е без основание. В разказите за човешките феноменални способности нерядко се срещат сведения за мъже и жени, които виждат вътре в човешкото тяло.

Украинката Юлия Воробьова работела като кранистка и при едно наводнение пострадала тежко. Изпаднала в клинична смърт и когато излязла от това състояние, открила новата си дарба.

В болницата в Донецк, където лежала, тя можела да определя температурата, пулса и кръвното налягане на болните без да използува никакви уреди.

Поставяла диагнози без изобщо да се интересува от оплакванията на пациентите. Това озадачило д-р Борис Калининченко и той организирал експеримент, при който хиляди болни били "преглеждани" от Юлия.

Сведенията, които тя давала, били сравнявани с данните от болничните досиета. Данните съвпадали напълно в над 90% от случаите.

Родената в Ливан американска невроложка Шафик Карагула, която дълги години се занимавала с изследването на този феномен, смята, че тези хора имат висша способност на възприемане – да регистрират силовите полета на човека отсреща.

Те могат да виждат през плътта и през костите така, сякаш са само пластове цветна мъгла. "Откриването на всичко това за мен означаваше тотално преобръщане на досегашния ми начин на действие", пише тя, след като завършва изследването на жена, притежаваща тази способност.

Една от най-известните и спорни личности в Австрия е Георг Ридер – човек, притежаващ не само способността да вижда в човешкото тяло, но и да лекува.

Още 17-годишен, правейки упражнения по хипноза, Ридер изведнъж видял светещото астрално тяло на приятеля си във виолетово-кафяво излъчване и обвито с лек дим.

Тогава той открил и необикновената си дарба. "Видях как неговата кожа и тялото му стават абсолютно прозрачни, сякаш се бяха отдалечили от него. След това опитах и с други хора и винаги регистрирах същото явление, моят поглед проникваше през телата им".

Феноменът на окото-рентген

Основни понятия по анатомия Ридер придобил, като в продължение на две години помагал на един австрийски лекар в диагностичната му практика. Междувременно различни други медици започнали да проверяват способностите му.

Берлинският лекар Марио Маркузе завел своята пациентка - 37-годишната Регина, за поставяне на диагноза. Резултатът, който Ридер установил, бил: "Жлъчката функционира неправилно. Щитовидната жлеза е тежко засегната". Доктор Маркузе бил изумен, защото от години лекувал жената именно от тези заболявания.

Според обясненията на Ридер при поставяне на диагнозата той изгражда в очите си бял кръг, който съсредоточава върху тялото на пациента като прожектор и може да го мести по свое желание. Това, което се намира в кръга, за него става прозрачно.

Мюнхенският психотерапевт д-р Харолд Рихтер, който дълги години набюдава диагностицирането на Ридер, предполага, че голямата сигурност на диагнозите му се дължи не толкова на рентгеновия му поглед, колкото на телепатичните му способности. Те му позволяват да извлича от пациентите си сведения за техните болести.

Това обаче не може да обясни случаите, когато Ридер установява заболявания, за които самите засегнати въобще и не подозират. А и много от диагнозите не съвпадат с предварително установените болести и чак след продължителни и задълбочени изследвания се оказва, че Ридер всъщност е бил прав.

Рейтинг

5 2
4 5
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
баба яга
баба яга
04.04.2014 12:12
Кажете къде ви боли и ще ви кажа какво ви е.
1
0
Lyudmila
Lyudmila
14.04.2013 22:15
Не забравяйте , че и в България сме щасливи да имаме такъв феномен . Това е Христо Лолев от Габрово!Повярвайте той може да ви помогне .
2
0
Моника
Моника
12.09.2012 19:48
това..е невероятно!!!. страхотна статия!!
0
0