Интересни факти за американските президенти

Интересни факти за американските президенти

Американският президент Джордж Вашингтон бил голям почитател на конната езда. Той яздел само кон, който е идеално чист и преди да го яхне, проверявал зъбите му.

Мартин Ван Бюрен след напускането на Белия дом написал интересни мемоари, в които обаче нито веднъж не споменал изобщо името на съпругата си.

През 1841 година по време на инагурацията на Уилям Харисън било много студено и новият президент се разболял от пневмония. Месец по-късно той починал.

Милърд Филмър категорично отказал да приеме мантията на почетен доктор от Оксфордския университет, като твърдял, че с нищо не е допринесъл за развитието на науката.

Ейбръхъм Линкълн винаги ходел с висок черен цилиндър. В него той носел важни лични писма, финансови документи, законопроекти и бележки към тях.

По време на лов президентът Рузвелт отказал да убие мечка с малкото й. Това предизвикало бум на продажбата на плюшени мечета, които започнали да се наричат teddy bears от галеното име на президента – Теди.

Президентът Джеймс Гарфилд свободно владеел и двете си ръце и можел да пише с едната на древногръцки език, а с другата – на латински. Той бил полиглот.

Дуайт Айзенхауер бил голям майстор на кулинарните тайни. Той дори измислил рецепта за зеленчукова супа, в която се използвали стъблата на латинки.

Линдън Джонсън обичал да прави подаръци на сътрудниците и на посетителите си. Най-много обичал да подарява електрически четки за зъби.

Роналд Рейгън станал известен с това, че преодолял двадесетгодишното проклятие на Белия дом. Според това проклятие всеки президент, избран в година, която завършва на нула, умирал преди края на мандата си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати