sanovnik.bg»Статии»Мистерии»На границата между живота и смъртта

На границата между живота и смъртта

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123344
На границата между живота и смъртта
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

Милиони хора се докосват до смъртта, а след това се връщат в света на живите. Те твърдят, че са напуснали физическото си тяло и са посетили други светове и реалности. Дали това са екстремните мисли на агонизиращите им мозъци, или наистина са надникнали в отвъдното? За съвременната наука човешкото съзнание все още е голяма мистерия.

Наемни убийци са натоварени да ликвидират грузинския дисидент Родоная Григориевич. Екзекуцията е извършена по всички правила на изкуството. Младежът е блъснат с кола, после колата се връща и минава втори път през тялото. Костите му са натрошени, в приложението към смъртния акт докторите от Тбилиси отбелязват, че вероятна причина за смъртта са многобройните фрактури на черепа и на гръбначния стълб. Транспортиран в моргата, трупът е поставен в хладилна камера в очакване на аутопсията.Три дни по-късно, когато съдебният лекар започва да разрязва замразеното тяло, очите на Родоная се отварят. Патологът ги затваря и продължава дисекцията, но очите отново се отварят. Става ясно, че мъртвецът е жив.

Фактът, че грузинецът е оцелял, сам по себе си е интересен, но по-изключителна се оказва разказаната от него история. Като се издигнал над тялото си, Родоная попаднал в свят от светлина, неподвластен на физическите закони, сред който можел да пътува във времето и в пространството, да вижда през стените и да чете мислите на другите.

Естествено е, че лекарите не обърнали особено внимание на "спомените" на пациента от отвъдното, но Родоная бил в състояние да докаже част от онова, за което говорел. Той например споделил, че по време на своите "премествания" е чул гласа на едно новородено в съседен корпус на болницата и се явил там. След като изследвал бебето с изострените си възприятия, етерният дух на Родоная открил, че то има сериозни дефекти на едната бедрена кост. След отменената аутопсия грузинецът съобщил своята "диагноза" на лекарите от болницата. Очевидно било, че по никакъв начин не е могъл да знае нищо нито за бебето, нито за дефекта му, но рентгеновото изследване показало, че е прав.

Родоная Григориевич, който "умря" през 1976 г., днес е ръководител на методистки център и живее в Тексас. Той е един от многото хора, които твърдят, че са изпитали уникално преживяване по време на кратката си екскурзия до смъртта.

Наричан опит извън тялото, завръщане от отвъдното, преживяване близко до смъртта или състояние на почти-смърт - феноменът се проявява, когато умиращият човек получава видения за следземен живот, преди отново да се завърне сред живите.

Обикновено виденията при състоянието почти-смърт започват с усещането на умиращия, че напуска своето тяло. Той се издига над физическата си обвивка и известно време наблюдава света отвисоко, след което попада в тунел с кадифена тъмнина. В края на тунела мъждука светлина. Приближава се към светлината, като по пътя среща свои починали близки и приятели. Вижда като на филм целия си досегашен живот с радостите и грешките му, после навлиза в светлината. Изпитва усещане за спокойствие. Стига до някакъв праг или бариера и сред сиянието се появява божествена фигура или адско видение. Тогава разбира, че трябва да се завърне в своето тяло, за да довърши земния си път. И отново се връща към живота, зареден с любов и духовност.

На границата между живота и смъртта

Фактът, че разказите на хората, надникнали в отвъдното и върнали се към живота, си приличат, подсказва, че зад тези свидетелства наистина има нещо реално. Остава въпросът дали се срещаме с някаква духовна трансформация на преминаване от телесно към астрално състояние, или това са ефектите от патологични физико-биологически промени?

"Издигнах се над тялото си! - разказва един от пациентите на сърдечносъдовия патолог д-р Морис Маулингс. - Гледах операционната зала отгоре. После някаква сила ме трасна към едно тъмно място в задушаваща и тежка атмосфера. Усещах, че ме наблюдават демони или може би чудовища. Започнах да крещя, че искам да изляза, а после отново бях всмукан в моето тяло! "

Английският невролог Питър Фенуик провежда необичаен експеримент, като поставя различни предмети и символи на по-високи равнища над операционната зала. Хирурзите са поразени, че някои от пациентите, изпаднали в клинична смърт и след това върнали се към живота, точно описват нещата, които не биха могли да видят от операционната маса.

През 1982 г. кинооператорът Мелен Бенедикт умира в болницата от неизлечим рак. В състояние близо до смъртта, продължило 90 минути, съзнанието му преминало в някаква паралелна реалност, изпълнена със светлина, след което се върнал към живота. Науката би могла да обясни този случай, ако я нямаше една подробност: лекарите констатират, че ракът на Бенедикт е напълно изчезнал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Р.А.
Р.А.
02.04.2013 17:48
Таня,не се казва тромбов либит,а тромбофлебит,проверявайте думите преди да ги напишете,защото рискувате да изпаднете в смешна ситуация...
0
0
sisi
sisi
02.04.2013 16:49
колко неща още човекът има да разкрие за духовния свят...идея дори си нямате,много време ще мине докато дораснем за тези знания
0
0
таня
таня
20.04.2012 17:11
И аз изпитах нещо подобно. Положението ми беше тежко, бях с тромбов либит на термин и се налагаше секцио. По време на секциото сунувах че съм някаде в небето всичко беше в бяла светлина и чувах тълпа от хора които ми казваха "много е хубаво тука . Ела.." и аз се чудех дали да поема по пътя. Тогава чух гласът на починалата си баба. Тя каза извиквайки "не тя още не е за тук". И усетих нещо парещо по бузите. Оказаха се шамарите на сестрата, която се опитвала да ме събуди вече 5,6 минути, бяха толкова силни в уплахата си че не може да ме събуди. Помня този случай още толкова силно, а минаха от тогава вече 15 години.
2
0
Aleksandra95
Aleksandra95
29.01.2012 13:47
Това е невероятно ;)
1
0
Дани
Дани
16.04.2011 19:15
Не знам, какво има в отвъдното, не мога със сигурност да го твърдя, но аз по време на една операция, когато ми сложиха упойката почувствах, че умирам, защото кръвното ми беше много ниско и след упойката може би съм колабирала. И по едно време също видях тялото си проснато на масата от горе. От тавана виждах светлина и бели облаци и лекаря, който се въртеше покрай мен и се мъчих да излезна през вратата, но не можах да я отворя, сигурно защото ефирното тяло няма физическата сила да извършва някаква работа. Това сигурно е продължило около 10 минути, след което някаква сила като, че ли ми върна духа в тялото, а аз много добре го помня.
1
0
сх
сх
15.01.2011 18:18
Кога ти се е случвало това ? Разкажи малко повече.
0
0
georgi  ji4kata66
georgi ji4kata66
20.12.2010 11:49
Искам да знам дали е така, защото и аз сьм бил 2 пьти в такова сьстояние. Виждах си тялото, но бях безпомощен. Нямах контрол, но после врьщах в тялото.
0
0