Луди ли са гениите

Луди ли са гениите

Името на Сократ се свързва с гений на философията, на Рафаел – с гениална живопис, на Моцарт – с музикален гений. Смята се, че такива хора са нестандартни, мозъкът им е устроен по начин, различен от този на останалите хора.

Има два типа гениалност – творчески и интелектуален. Творческите способности задължително включват висок интелект, а талантите от интелектуален тип могат да нямат никаква склонност към творчество.

Гениите сред населението са съвсем малко – едва 0.5 процента от хората на планетата. Десет процента от населението на Земята са хора, които са с висок капацитет на мозъчна дейност.

Гениалността се пада на един от хиляда души, развива се както трябва на един на милион, а истински гений става само един човек на десет милиона души.

Луди ли са гениите

Към четвъртата година детето вече проявява петдесет процента от бъдещите си способности, а към осем години – деветдесет процента от това, на което ще е способно.

Смята се, че гениите са луди и това е горе-долу така. Гениалността винаги се проявява при отклонения в строежа на мозъка и в психичното развитие на личността.

Гениите са хора, които не са обичани от връстниците си в детството, защото не са като останалите. Те не са наистина луди, просто мозъкът им е устроен по друг начин.

Гениите живеят с четиринадесет години по-малко от другите хора. Колкото е по-мощна гениалността на човека, толкова по-кратък ще е животът му.

Освен от преследвания и екзекуции, които са заплашвали гениите през вековете, те страдат и от повишен риск за развитие на психично заболяване – осем пъти повече от нормалните хора.

Сред хората с психични проблеми, които са създали гениални творби, са писателите Достоевски и Гогол, художниците Ван-Гог и Врубел. Когато са деца, гениите се чувстват не на място.

Известен е феноменът на Сами Решевски от Полша, който на четири години вече успявал да бие на шах всички възрастни от града си.

На шест години нямало човек във Виена, който да го бие. Детето било гениален шахматист, но не можело да чете и пише и не различавало тигър от заек на картинка. Едва на дванадесет години то било прието в първи клас.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
со ат
со ат
20.12.2012 00:30
не са глупости
1
3
елза
елза
29.06.2012 14:40
генийте са на една крачка от лудостта!
3
0
Арсен
Арсен
22.02.2012 10:21
хахаха това ми хареса :) Иначе за темата..според мен ако има гении в България вече са полудели .
2
2
ALEX
ALEX
18.08.2011 12:01
Ами като са глупости не ги чети!Има много истина в тия статии,но е казано:"мнозина ще гледат,малко ще видят"!Ти от кои си?!/риторичен въпрос/
5
0
иле-ели
иле-ели
16.08.2011 02:27
Как са тия глупости дето ги пишете, тука пак ?
0
4