sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайните на рубина

Тайните на рубина

рубин

Червеният цвят символизира огъня – това е цветът на живота, на кръвта, на раждащата майчина енергия. В Япония, където съществува култ на Слънцето и Слънчевата Магия, червеният цвят – това е цветът на Слънцето, донасящ реколта, благоденствие и благополучие.

Японците вярват, че червеният цвят предпазва от зли сили и беди, болести и нещастия. Един от прекрасните представители на минералите с червен цвят е изумително красивият рубин.

В страните на Европа рубинът символизирал сила, храброст, достойнство, красота и преданост към вярата. На Изток – любов, жизнена енергия, сила и здраве. В древна Индия този камък се посвещавал на Слънцето.

Рубинът олицетворява страстта и като талисман е способен да донася щастие в любовта. Ако искате да получите взаимност в чувствата, подарете на тази или този към когото ви влече сърцето, рубин с цвят на пламък и ще разпалите любовта в сърцето на избраника, според астролозите.

Тайните на рубина

Рубинът символизира любовта и здравето, красотата и достойнството, сила и царственост, увлечение и страст. Той е смятан за съживителен камък, способен да възвърне изгубените сили, носещ енергия, прогонващ тъгата, избавящ от страховете, лекуващ сърцето и мозъка, даващ сила и памет, прочистващ кръвта.

Рубин трябва да носят хората, които имат нарушен сън, а също и тези, които чувстват постоянна умора. Рубинът е способен да защити собственика си от вредни, негативни въздействия на черна магия, да предпази от много тежки недъзи, да осигури защита от врагове, представящи се за приятели.

Изделия с рубин не трябва никога да носят хора, които по природа са жестоки и склонни към насилие, тъй като той засилва техните отрицателни качества.

Рубинът е талисман за хората, които се занимават с дейности, свързани с риск за живота им - военни, пожарникари, полицаи или спасители.

Пръстен с Рубин в качеството си на амулет ще донесе на собственика си чувство на радост, ще повиши жизнените му сили, ще подобри паметта и ще удължи продължителността на живота му.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати