sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Качествата на победителя

Качествата на победителя

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Качествата на победителя
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Победата в бизнеса, както и придвижването по кариерната стълбица, печели този, който е способен да изпъкне сред общата маса и да има необичайни успехи.

Редовите успехи от ежедневието се забравят лесно, а знаковите резултати винаги остават в паметта на всички колеги. Само настойчивостта в постигането на целите позволява да се побеждават съперниците в решаващи моменти на делови противоречия.

Не само концентрацията, но и постоянството на контрола са важни лидерски качества. Контролът се осъществява спрямо колеги и служители, особено подчинени, на които трябва постоянно да се напомня каква работа имат да вършат. Там е полезна тактиката „дърпане на юздите”.

Победителите имат ниско ниво на реактивност спрямо външни стимули. Става въпрос за нивото на чувствителност към външни въздействия, които пречат на основното занимание.

Качествата на победителя

С възрастта реактивността, която в детството е висока, трябва да намалява, за да може развиващата се психика да произвежда все повече вътрешни сигнали. За възрастния човек са приоритет вътрешните сигнали.

Вътрешните фактори на психиката на зрелия човек определят поведението му. Ако човек лесно се отвлича от основното си занимание, той е потенциална жертва на различни манипулации, които използват високата чувствителност на човека към външни въздействия.

Тази чувствителност е право пропорционална на концентрацията на вниманието. Характерен пример за тази зависимост е общоизвестният стереотип за разсеяността на великите учени.

Много интелектуалци са постигнали големи успехи на научното поприще заради способността си да концентрират мозъчните си ресурси за решаване на задачите, които са си поставили.

Тази концентрация понякога стига до такава степен, че не остава внимание дори за изпълнение на елементарни житейски действия. Това, което околните наричат разсеяност, е обратната страна на крайната концентрация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати