Еликсирът на младостта открит на остров Пасха

Еликсирът на младостта открит на остров Пасха

Еликсирът на младостта е нещо, което от векове тормози учени и алхимици, красавици и гениални творци, които искат да продължат живота си вечно.

Неотдавна на остров Пасха, прочут с огромните си каменни статуи с неясно засега предназначение, е било открито вещество, което може би ще послужи за основа на еликсира на младостта.

Специално вещество е открито в самата пръст на остров Пасха и се смята, че най-вероятно то е в състояние да забави значително процеса на старене, както и да удължи човешкия живот.

Лекарството рапамицин, което засега е наречено средство за вечна младост от създателите му, е базирано върху веществото от пръстта на остров Пасха.

Еликсирът на младостта открит на остров Пасха

Това лекарство противодейства на проявите на синдрома на Хатчинсън-Гилфорд, известен още като прогерия – рядко гетенично заболяване, което предизвиква ускорено остаряване при децата.

При това заболяване човек умира от старост, преди да е навършил дванадесет години. Лекарството рапамицин унищожава клетките на прогерина – това е протеин, който запушва клетките и предизвиква преждевременно стареене.

Обикновеното стареене на организма протича, в общи линии, по същия начин, затова се смята, че новото лекарство не само ще помогне на болните от прогерия, но и на тези, които не искат да остаряват.

Това лекарство в момента вече се използва успешно и за да се подтисне реакцията на имунната система след присаждане на органи и да се избегне отхвърлянето на новия орган.

Според изследователи дори малка доза от новото лекарство, взета от здрав човек, просто изчиства излишните боклуци от клетките и може значително да подобри здравето и да увеличи живота на клетките и органите.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sfetulia
Sfetulia
04.07.2013 15:57
По тази логика, местните жители са вечно млади /ако не безсмъртни, поне по 5-600 години живеят/.
1
0
Дуло
Дуло
23.08.2011 16:08
Е, те сега Ротшилдови и Рокфелерови станаха вечни. Не знам само какво ще се случи, ако нашите депутати се докопат до този репомицин, всичко ще стане саде репи и рапони.
4
0