sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Призраци на магистралата

Призраци на магистралата

Призраци на магистралата

На някои магистрали по света много по-често се случват аварии, отколкото на други. Служителите на пътните служби обясняват това с употребата на алкохол от шофьорите, с небрежност, с надценяване на водителските умения и с... появата на призрак.

През април 1995 г. Дейви ван Йярсвелд се движи с мотора си по напълно пустото шосе номер 17 в окръга Ориндж, щата Ню Джърси.

Изведнъж от нищото в аварийното платно се показала млада дама, която Дейвид качил зад себе си, за да я закара до най-близкия град.

След известно време шофьорът се обърнал и видял, че задната седалка е празна. Уплашил се да не би девойката да е изпаднала по време на пътя, но коланът й бил все още пристегнат. Решил, че умората си е казала думата и цялата история му се е присънила.

Тя може би щеше да бъде забравена, ако някъде след година друг мотоциклетист - Андре Коетц, на същата дата минава по това шосе.

Андре изведнъж усеща, че не е сам на мотора. "Усетих, че някой, който седи зад мен, ме прегръща през кръста. После ме чукна по каската и се разкикоти. От страх вдигнах скоростта до над 160 км./час. Изведнъж момичето - защото съм сигурен, че ставаше дума за девойка, изчезна", разказва Коетц.

Местен вестник публикува случката и... се появяват още седем мотоциклетисти, които са имали вземане-даване с мистериозното момиче.

Всички мъже я описват по един и същи начин. Всички са я качили на една и съща дата.

Множеството публикации в американския печата предизвикват писмото на 50-годишния Алекс Хант, който разказва, че на 12 април 1968 г. той и годеницата му Марией Ру пътували с мотоциклет по същото шосе. Влюбените се шегували, смеели си и водачът от разсеяност загубил управлението. Момичето загинало на място. Хант разпознал любимата си в разказите на многобройните жертви, срещали се с призрака й.

В други призрачни случаи привидението изскача като от небитието направо пред колата. Подобно нещо преживял английски свещеник на магистралата А6, която съединява централната част на Англия със Северозапада. Той се натъква на чернокос мъж, изникнал пред колата му. Водачът затворил очи, очаквайки неизбежния сблъсък, но такъв не последвал.

Незнайно как окървавената жертва се озовала на страничното стъкло. Свещеникът изпаднал в ужас и увеличил скоростта, накрая се врязал направо в крайпътен стълб и едва останал жив. А "онова нещо" изчезнало.

В интерес на истината злополучното шосе А6 съвсем наскоро беше признато като най-гъсто населеното с призраци трасе в Англия. 45% от редовно преминаващите по него пътници твърдят, че са се сблъсквали с явления от свръхестествен характер. Едни били видели ранена жена, летяща над пътя, други - камион-привидение.

Местните власти са поставили табела на пътя А6, на която пише: "Внимание! Привидения! ".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
00240x
00240x
03.01.2014 13:03
Само докато го четях ме хвана страх...Дано да не се случват такива неща в България, защото от страх ще си умра на място. :D
5
0
stoianka iotova
stoianka iotova
05.03.2013 20:03
аз вярвам,защото самата аз съм се сблъсквала със покойния си съпруг трагично загинал.не съм го виждала,но съм го усещала
4
1
nadinka
nadinka
10.10.2011 18:10
Аз вярвам.
4
0
Цвети
Цвети
19.09.2011 01:09
Относно коментара за мотора. Най - вероятно са визирали мястото зад шофьора, и да - има колан, който се закача за самия шофьор, слага се най - често по състезания.
4
0
Valleto
Valleto
10.08.2011 21:51
fgf_girl
така говориш защото си мислиш, че не съществуват духове. Ама сигурен съм, че ако ти се случи да видиш
и ние ще го усетим по миризмата. :lol:
Дано ме разбра какво искам да кажа.
3
0
elena
elena
27.07.2011 23:22
Диди, коментара ти е супер.
1
0
sexy
sexy
06.07.2011 16:22
Аз вярвам в това, но ако видя призрака на някой, ще умра.
2
0
rumen
rumen
01.07.2011 18:57
Намирам се в Испания. Тук има едно шосе, на което излиза момиче, загинало при катастрофа. Тя се казва Тереза Фидалго. Има много случки с нея. Всеки испанец знае за нея.
4
0