Ранговете на духовете

Ранговете на духовете

В четвъртото измерение, което за повечето от нас изглежда несъществуващо е изпълнено с духове. Когато жизнените функции на човешкото ни тяло прекъснат нашата вечна същност - душата се освобождава от хватката си с това тяло и буквално излита като освободено ято гълъби. И отива в отвъдната реалност, която е същинската реалност. Връща се в своята група или самостоятелно продължава своето духовно самоосъзнаване.

Между различните души съществува някаква своеобразна йерархия, с която всички се съобразяват. Тя не произтича от правото на по-силния и не представлява наложена по този начин власт, каквато познаваме тук на Земята, просто по-напредналите същества имат да го наречем естествен авторитет пред по-малко напредналите. Както родителя има авторитет пред детето си. Йерархията между духовете се изразява с разпределението им по рангове. Ранговете представляват степени на достигната божественост.

Разбира се най-високия ранг е завършеното припомняне на божественото съзнание. А най-ниския е началото, когато образно казано се появява нова душа без каквото и да било съзнание и идея коя е тя всъщност. Броят на ранговете е неограничен, колкото духове има толкова и рангове могат да се открият. Духовете живеят в съобщества, а още по-тясно в групи. Нещо като семействата ни тук на Земята. Всяка група наподобява по-скоро училищен клас - примерно 20 ученика и няколко учителя. Учениците се намират на близки нива на осъзнатост, разбира се някои са по-възприемчиви и напредват по-бързо, всичко е въпрос на личен избор. Учителите, това са духовните лидери в групата.

Те вече не се прераждат в материална среда. Имат висок ранг на самоосъзнатост и тяхната основна работа е да помагат на своите "ученици" в процеса им на самоусъвършенстване. "Учениците" се вслушват безусловно в съветите на своите "учители", защото съветите им са изключително точни и справедливи и отговарят на божествения ред във вселената и разбира се подпомагат всеки да открие своята истинска същност. Няма такова нещо като анархия в четвъртото измерение, нито класова нетърпимост. Неопитните духове изпитват благоговение пред по-усъвършенстваните. Както ние хората изпитваме благоговение към Бог.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
kiro
kiro
15.02.2013 01:15
Ако вярваш на всичко, което четеш, по-добре не чети. (Японска поговорка)
2
0
Тeddi
Тeddi
17.06.2012 22:39
Аз честно казано мисля, че всички духове са "добри".. Т.е. няма лоши, просто има такива, които не са "починали в мир" така да се каже, или нещо ги мъчи.. Или ги е мъчило преди смъртта.. А може и пък да не са си научили урока, който им е трябвало да научат през определен техен живот.. Но.. аз съм едва на 13 и не мога да знам.. ;) ^о^
2
0
Тeddi
Тeddi
17.06.2012 22:29
УАААУ..!! Лелее, ще ме накарате да поискам да умра..!! :Д Много е хубаво там бе..!! ^_^
2
0
светльо
светльо
06.06.2012 21:28
Има някои, които са се върнали, който много търси, може и да ги намери. Хората обичат да вярват и да слушат други, че няма ад и рай, защото е приятно на слуха им.
2
0
helloM
helloM
02.10.2011 15:05
Интересно, когато дадо ми почина (Бог да го прости)на 40-то дни ми разказаха, че една негова позната го е сънувала няколко дена след като е починал и го била питала да не би да идва да я прибере. Той се бил засмял и казал "не бе". Тогава тя го питала "как е там", а той казал "това не бива да ти казвам". Та може и да има нещо вярно.
0
0
Габриела
Габриела
26.09.2011 20:13
Кой се е върнал та да разкаже как е там ? Аз лично много харесвам такива статии, които показват мисленето на хора, за които няма ад и рай, но какво има, никой не може да твърди със сигурност.
0
0
White Rabbit
White Rabbit
08.09.2011 22:21
Васко пича, ти какво мислиш, че става след смъртта бе, "пич" ? Много е лесно да кажеш "това е глупост", "онова е глупост", но хайде ако обичаш аргументирай си думите, вместо само да плюеш.
0
0
Vasko picha
Vasko picha
02.05.2011 23:01
Това са пълни глупости бе хора. Като умреш, душата ти отлитала като ято. Това ни кара да живеем в измислен свят.
0
0