sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-нелепите видове смърт

Най-нелепите видове смърт

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Най-нелепите видове смърт
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

През вековете е имало много случаи на нелепа смърт. Смята се, че великият воин Атила е загинал от кръвотечение от носа. Известната американска танцьорка Айседора Дънкан, е загинала от това, че дългият й шал се е омотал около гумата на колата, в която се е возела, и я е удушил за секунда.

Известният писател Тенеси Уилямс бил открит мъртъв в хотелската си стая, след като глътнал капачка от бутилка. Съвсем обикновени хора също са загивали от нелепа смърт.

През 1998 година шестнадесетгодишен англичанин загинал от сърдечен пристъп, провокиран от въздействие на изпарения от дезодорант. Момчето било маниак на тема лична хигиена и постоянно се пръскал с големи количества дезодорант всеки ден в стаята си. Аутопсията показа, че нивото на бутан и пропан в кръвта на момчето е десет пъти над допустимото.

През ноември 2008 година учителят Сарван Сингх бил записан в Книгата на Гинес като собственик на най-дългата брада в света – 2, 36 метра дължина. Той никога нямал проблеми с брадата си, за разлика от австриеца Ханс Щайнигер, живял в средата на шестнадесети век. Брадата му била дълга 1.4 метра. По време на евакуация заради пожар Ханс се спънал в брадата си, паднал и се задушил от дима.

Най-нелепите видове смърт

През 2005 28-годишен южнокореец починал след 50-часа игра на компютъра в Интернет - кафене. Той правел почивки само да поспи няколко минути и да отидете до тоалетната.

През 1919 година 21 човека в Бостън загинали от взрив на цистерна, пълна с 2.5 милиона галона меласа. Взривът провокирал образуването на вълна от меласа, висока 7.6 метра, която се движела с 56 километра в час.

Американците Лангли и Хоумър Колайър заживели в предградията на Ню Йорк, когато били на по двадесетина години. Те започнали да събират изхвърлени вещи в дома си и така събрали няколко тона боклук. През 1930 Хоумър ослепял, а след това бил парализиран.

Брат му се грижел за него, но попаднал в един от собствените си капани за нежелани посетители. Той бил затрупан от стотици килограми боклук. Хоумър бил обречен на гладна смърт и бил открит няколко седмици по-късно.

Загадъчна и нелепа смърт сполетяла деветима туристи в Урал през 1959 година. Те решили да пренощуват в гората, но на другия ден били открити без езици, със счупени ребра и чисто голи, въпреки че температурата била минусова. Най-странното било, че нямало признаци на борба и външни наранявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Д-р Бельов
Д-р Бельов
15.04.2014 17:58
Понякога смъртта на десетки хиляди за някоя справедлива кауза е подвиг.Но е толкова нелепо някой цар с лека ръка да загуби спечеленото заради лични амбиции,че после се чудиш как е било възможно това!?
Историята е учителка на живота.Ние трябва да вземем поука от това.Нищо няма даром,но е недопустимо да пропилееш честно спечеленото.Особено ,ако то е на народа.
2
1
Тeddi
Тeddi
21.04.2012 20:04
О, мале.. Ужас..!!
3
1