sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Професионални суеверия

Професионални суеверия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Професионални суеверия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Хората, които работят в банки, са едни от най-суеверните. Все пак те работят по цял ден с пари. Смята се, че денят ще е добър, ако първият посетител е мъж и внесе пари, вместо да изтегли.

Който прави пирамидки от монети на бюроти си, привлича по този начин успеха към себе си. Такива пирамидки често могат да се видят на бюрата на банкерите.

Интересно суеверие е свързано с банкнотата от два долара. Тази банкнота с портрет на президента на САЩ Томас Джеферсън за пръв път била пусната в обръщение през 1928 година.

В САЩ такава банкнота се смята за носеща лош късмет, затова всеки гледа да се отърве от нея възможно най-бързо. В много страни обаче точно тази банкнота се смята за късметлийска.

Професионални суеверия

Телевизионните водещи не се смеят преди предаване, за да не ги настигне лошият късмет. Преди първото си представление всеки актьор се опитва да се промъкне в гримьорната на примадоната на театъра, за да бъде ролята му успешна.

Музикантите смятат, че ако преди да излязат на сцената, изпуснат нотите си, а ще свирят това произведение за пръв път, трябва да седнат върху тях. Преди концерт музикантът не показва нотите си на никого.

Всеки от музикантите си има щастлив парфюм и дреха. Диригентската пръчица е един от мистичните предмети и ако тя падне преди концерт, ще се случи нещо лошо.

Собствениците на магазини предпочитат да взимат пари от клиентите си с дясната ръка, а да връщат ресто само с лявата ръка.

Фризьорите никога не си подстригват сами косата, защото смятат, че това ще им донесе нещастие, а също така не подстригват мъжете и приятелите си.

Професионалните шофьори смятат, че ако пътуват на дълъг път без инструменти за ремонт, те задължително ще им потрябват. Една от най-страшните поличби в шофьорските среди е да прегазиш куче. Смята се, че духът му ще предизвиква следващи аварии с автомобила.

Професионалните готвачи не допускат оставянето на неизмити чинии и съдове за през нощта – смята се, че в кухнята ще се възцари лошия късмет. Да се остави на масата празен тиган носи нещастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest