Надпреварата на Русия и САЩ в използването на телепатия

телепатия

Златното правило във всяка наука е независимото повторение. Оттук и необяснимостта при парапсихологията - дори и даден експеримент да се окаже успешен, той не може да бъде последователно повторен. Но сред ледовете на Студената война американските разузнавателни служби не могат да си позволят скептицизъм.

Русия изпреварвала Америка

Военният парад давал ясен знак на света, че Съветският съюз печели надпреварата. В Кремълне биха се спрели пред нищо, за да останат начело. Олег Калугин е бил генерал от КГБ. Той знае за силния интерес към паранормалното в КГБ.

Олег споделя: "От началото на Студената война съветската научна общност получаваше финансова подкрепа и бе шпионирана от КГБ и Министерството на отбраната на СССР. Те поставяха задачи за изследване и търсеха какви ще са резултатите. Това беше началото. "КГБ били особено заинтригувани от един експеримент, извършен през 60-те. Експеримент, навеждащ на мисълта, че паранормалното има приложение. Карл Николаев - актьор и журналист, успял да включи лампа само със силата на мисълта.

"Това бе извън философията, която изповядвахме и прилагахме, и все пак нашите учени решиха, че това трябва да се изследва, че може би в това има нещо. Работехме с хора, които открихме и които имаха естествени психични способности, свръхестествени способности."

Николаев също така твърдял, че може да осъществява телепатична връзка на големи разстояния. Все още не е намерено обяснение за неговите постижения.

През 1998 г. американски екип заснема този експеримент. Пред камерата Николаев се среща с д-р Станислав Попов за първи път. На Попов - известен медиум, му дават запечатан плик съдържащ указания да се свърже телепатично с Николаев. Той трябвало да вземе малка статуя на Ленин от скрина и да я постави на масата. Условията били подсигурени така, че двамата да не могат да комуникират помежду си, но Николаев изпълнявал указанията от писмото.

Хора с такива необикновени способности биха могли да помогнат за разкриването на престъпления, за откриването на изчезнали хора. Не знам в каква степен са били успешни, но експериментите бяха проведени достатъчно добре за времето си.

Руснаците създават строго секретна научна програма. Един от опитите изследва мисловната връзка между животни. Измерват се мозъчните вълни на женски заек, отделен от своето малко. В друга стая убиват малкото. Според изследователите резултатите дават потвърждение. Активността на мозъка на майката се увеличава драстично по време на убийството.

свръхестествено

Докато подходът на американското правителство към паранормалното бил предпазлив, един водещ учен решил тайно да се включи в надпреварата. През 1971 г. астронавтът д-р Ед Мичъл решил да проведе изключителен телепатичен експеримент. Предаване на мисли през космоса. Мичъл бил част от екипа на Аполо 14, който трябвало да прекара един ден на Луната.

Бил решен да проведе своя експеримент от най-далечната точка, достигана някога от човека. Мичъл носел у себе си комплект карти, които се използват често при телепатични експерименти. Целта му била да предаде символите на сътрудници на Земята. Смятал да го направи по време на планираната в програмата почивка.

"Концентрирах се върху нужния символ за около 15 секунди, а колегите ми в САЩ трябваше да се опитат да запишат кой е символа според тях. Съсредоточих се върху символа, превърнах се в символ. Слях се с него. Идеята бе, че с колегите в САЩ ще резонираме на една и съща честота и по някакъв начин ще приемат информацията. Направиха го с невероятна точност."

Но условията на експеримента и резултатите били съмнителни. Излитането се забавило и програмата била променена, поради което колегите му на Земята свършили своята част от експеримента в погрешно време. Въпреки това на двама от тях четвърт от отговорите били верни. Повече отколкото според законите на случайността. Когато се върнал на Земята, Мичъл занесъл резултатите на парапсихолога Джоузеф Банксрайм.

"Той беше изтъкнат изследовател и мислител за времето, когато започнах да проучвам тези неща, и един от най-големите авторитети, на чието мнение можех да се доверя. Той имаше научен подход към нещата, без отклонения, само от научна гледна точка. Съвсем естествено бе да се обърна към него."

Работейки в университета Дюк, Северна Каролина, Райън провеждал изследванията си още от 30-те години на 20-ти век. Занимавал се с изследвания на паранормалното от 30 години, използвайки научни методи.

Експериментът на Мичъл бил основан на негова разработка. Двама души седят от двете страни на параван, контролиращият опита показва на единия произволна карта и той трябва да я предаде по телепатичен път на другия. В случая майка и дете се изследват за телепатична връзка.

С помощта на статистиката Райън се опитва да докаже, че това, което става в лабораторията, не е случайност, както и при мисията на Аполо 14.

Източник: www.occultism.biz

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
03.11.2012 23:43
Може би телепатията е нашето бъдещо комуникиране!
1
0