Как да намерим баланса между ума, тялото и духа?

Как да намерим баланса между ума, тялото и духа?

Истински пълноценното съществуване е свързано с баланс на ума, тялото и духа. Намирането на равновесие не само ще повиши настроението, но и ще излекува тялото ви. Само няколко минути на ден са необходими да обединим ума, духа и тялото си. Сливането би донесло мир и щастие във всички аспекти на живота ви.

Ето седем съвета, благодарение на които би било възможно върховното благоденствие.

1. Практикувайте йога. Открийте къде има йога клас и научете специфичните пози, чрез които да откриете баланса между ума и тялото.

2. Ходете на масаж поне веднъж месечно или молете любимия да ви масажира. Освобождаването на напрежението от мускулите ще поддържа равновесие между ума и духа ви.

3. Отворете всички свои чакри. Има 7 чакри, които се считат за енергийните центрове на духа и тялото.

Как да намерим баланса между ума, тялото и духа?

4. Медитирайте, за да намалите стреса в мозъка. Научни изследвания доказват, че хората, които медитират, успяват успешно да се справят с напрежението, страха, грижите и леката депресия. За медитацията най-важно е да се настроите така, че да не позволите нищо да не нахлува в мислите ви, да се стремите към пълно пречистване на ума и духа.

5. Спете поне по осем часа всяка нощ. Тялото само се лекува, когато спите достатъчно време. По този начин, чрез пълноценен сън, вие по своеобразен начин пречиствате и подмладявате организма си.

6. Хранете се здравословно. Това неминуемо ще рефлектира и върху външния ви вид. Диетата ви трябва да е балансирана добре между свежи плодове и зеленчуци и пълнозърнести храни. Пийте много вода.

7. Изчистете и подредете дома си. Много често бъркотията вкъщи може да доведе до стрес и безпокойство в душата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дарина
дарина
27.07.2013 19:40
много е правилно.
0
0