Аметистът пази от пиянство и безсъние

Аметистът пази от пиянство и безсъние

Аметистът е камък, който избледнява под дългото въздействие на слънчевите лъчи. Това е камък, който символизира искреността и спокойствието.

Носете го когато ви мъчат тревоги и душевни вълнения. Най-добре за тази цел е да носите пръстен или колие с аметисти. Енергията на аметиста помага за възвръщането на вътрешната хармония.

Ако сте влюбени, носенето на аметист ще помогне да задържите дълго любовта на партньора си. Името на аметиста в превод от древногръцки означава човек, който не е пиян.

Смята се, че една от способностите на аметиста е да предпазва от пиянство. А ако човек се поддаде на този порок, аметистът може да го върне в правия път.

Аметистът пази от пиянство и безсъние

Ако носите камъка, обрамчен в сребро, той ще ви помага за приятелски контакти, а деловите срещи ще бъдат винаги във ваша полза. Ако носите златен медальон с аметист, това ще върне енергийното равновесие на тялото ви.

Пийте вода, в която през нощта е престоял аметист, и това ще ви помогне да се преборите с настинката и ще пречисти капилярите ви. Ако нервната ви система е разстроена, този камък ще ви помогне да сложите в ред емоциите си.

Аметист под възглавницата помага при безсъние. Сложете го на челото си и той ще изгони главоболието. В древен Рим пускали аметист във вино, защото се смятало, че никой не може да се напие, ако камъкът е в алкохола му.

Носен близо до тялото, аметистът подобрява мозъчното кръвообращение, предпазва от нервни сривове. Ако го носите на безименния пръст на дясната си ръка, ще засилите имунитета си, а ако го носите в обеци, ще подобрите зрението си.

Смята се, че ако някой ви подари бижу с аметист, вие ще се влюбите в него. Затова много народи вярват, че такъв подарък не трябва да бъде приеман от омъжена жена, ако й го подарява друг, а не съпругът й.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати