Суеверия за бебета, животни и любов
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Суеверия за бебета, животни и любов

Суеверия за бебета, животни и любов

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Суеверия за бебета, животни и любов
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Съществуват много народни вярвания и суеверия, свързани с бебетата, любовта, парите и животните. Така например се смята, че бебетата не трябва да бъдат целувани по бузките, преди да са им покарали зъбки, защото ще покарат трудно.

Не трябва да дояждате хляб след малко дете – така ще изядете здравето му. Докато бебето не стане на годинка, не го слагайте срещу огледало – така щастието му ще изчезне в огледалото.

Не целувайте стъпалата на бебето, защото то трудно ще проходи. По време на кръщенето на бебето, обърнете внимание на ръчичките му. Ако ги държи стиснати в юмруци, ще бъде много внимателен в разходите си човек, ако ги държи разперени – ще е прекалено щедър.

За пръв път детето трябва да се подстриже едва когато стане на годинка. Преди това подстригването спомага за лесното урочасване на детето от лоши хора.

Суеверия за бебета, животни и любов

Ако искате да убедите любимия си да ви предложи брак, без да му го казвате, целунете го, когато изгрява Луната. Ако сте на гости на мъж и той ви почерпи с пресолено ядене, това означава, че е лудо влюбен във вас.

За да продължат отношенията ви дълги години, когато престъпвате прага на дома на любимия, докоснете ръката му. Ако двамата попаднете под дъждовни капки, ще живеете дълго и щастливо заедно.

Счупи ли се токчето на обувката ви, докато вървите по улицата, очаквайте неприятности в любовта. Не си определяйте среща с мъж на мост – това предвещава бърз край на любовта.

Никога не подарявайте на мъж часовник, нож или ръкавици – това предвещава раздяла. Смята се, че ако подсвирквате прекалено често, когато сте в дома си, парите винаги ще са далече от вас.

Никога не давайте в понеделник пари назаем, ако искате седмицата да потръгне добре във финансово отношение. За да имате винаги пари, видите ли, че е новолуние, веднага докоснете някакъв златен предмет.

Когато връщате дълг, правете го вечер и никога сутрин. Винаги слагайте малко дребни пари под покривката на масата ви – така парите винаги ще са в къщата ви.

Никога не убивайте паяк – това носи нещастие. Ако видите паяк в къщата ви, това е знак за пари и любов. Малко паяче, което лети върху паяжината си, вещае скорошни добри новини.

Ако котката ви опре лапичките си в прозореца, очаквайте гости. Не убивайте калинки и малки бръмбарчета – това ще ви донесе само неприятности. Скимтящото куче предвещава болести.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Краси
Краси
18.06.2013 12:40
Сутрин даваш заем,а вечер връщаш заем - това пише тук,а като ти връщат на теб,да е сутрин,само дето,ако ти ги донесат вечерта и ти не си ги вземеш,има вероятност повече да не ги видиш - нали и длъжникът ти може да е прочел тази статия !
0
0
Краси
Краси
18.06.2013 12:32
Когато се запознахме с мъжа ми,аз му подарих нож,а той на мен-часовник,след 2 години се оженихме и вече 40 години сме заедно,а уж такива подаръци били на раздяла !?!
4
0
Simeon
Simeon
10.12.2012 18:38
Във всички статии пише парите да се връщат сутрин и никога вечер, а тук обратното.. На кое да вярваш?..
3
0